Gemeente Valkenswaard

gemeentelijke Real Time Parkeerkaart

Afschaffing gemeentelijke Real Time Parkeerkaart

De gemeente Valkenswaard schaft de Real Time Parkeerkaart (RTP) af. Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard besloot al in juni 2008 om SMS- en belparkeren in te voeren en tevens om het gebruik van de gemeentelijke Real Time Parkeerkaart (RTP) af te schaffen. In september 2008 ging het SMS- en belparkeren van start. De afschaffing van de RTP kaart volgt nu. De reden om de kaarten af te schaffen zijn aanhoudende problemen met het gebruik ervan, ondanks aanpassingen in programmatuur van de parkeerautomaten.

In plaats van de gemeentelijke RTP kaart kunnen kaarthouders (en anderen) de RTP kaart van de firma Yellowbrick aanschaffen.

Ombouw parkeerautomaten: tijdelijk alleen betalen met muntgeld Om het gebruik van de Yellowbrickkaart mogelijk te maken worden in de periode van 18 tot en 29 mei 2009 alle parkeerautomaten in Valkenswaard omgebouwd. In deze periode kan bij de parkeerautomaten alléén met contant geld worden betaald. Het gebruik van de gemeentelijke parkeerkaart en de Chipknip is in deze periode niet mogelijk. Na de ombouw van de automaten kan de gemeentelijke RTP kaart niet langer als betaalmiddel worden gebruikt. Dan is alleen het gebruik van muntgeld, de Yellowbrickkaart of de Chipknip mogelijk.

Oproep aan gemeentelijke RTP kaarthouders
In het verleden zijn kopers van een RTP kaart van de gemeente Valkenswaard niet geregistreerd. Het is daarom niet mogelijk hen persoonlijk te benaderen

Daarom roepen wij via deze weg kaarthouders op om vanaf maandag 18 mei aanstaande hun gemeentelijke RTP kaart in te leveren bij het Klantconctactcentrum in het gemeentehuis. Bij inlevering krijgen kaarthouders het eventueel nog aanwezige saldo op de kaart terugbetaald. U krijgt niet de aankoopprijs retour, maar u ontvangt wel een bewijs waarmee u zich gratis kunt inschrijven bij Yellowbrick voor een Yellowbrickkaart. Deze kaart kost normaal EUR 8,00. Daarbij komt een bedrag van EUR 0,22 per parkeertransactie.

Kaarthouders maar ook andere belangstellenden kunnen zich vervolgens via www.yellowbrick.nl registreren bij Yellowbrick voor een Yellowbrickkaart. U kunt zich ook laten registreren bij een medewerker van Yellowbrick. Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 juni en dinsdag 9 tot en met donderdag 11 juni is een medewerker van Yellowbrick aanwezig in het Valkenswaardse gemeentehuis.

Meer informatie
De komende weken informeren wij u via dit informatiebulletin en via deze website over de afschaffing van de RTP kaart. Op de site van Yellowbrick www.yellowbrick.nl vindt u informatie over de aanschaf en het gebruik van de Yellowbrickkaart.

De gemeente voorziet alle parkeerautomaten van rode stickers met informatie over de ombouw van de apparaten en over het feit dat daarna de gemeentelijke RTP kaart niet meer gebruikt kan worden om te betalen.