Provincie Noord-Holland

Voorbereidingen voor fietsverbinding Geestmerambacht

7-5-2009

Als voorbereiding voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding voor Geestmerambacht verlegt de provincie Noord-Holland de komende weken een aantal kabels en leidingen onder de parallelweg langs de N9. Het verkeer zal hiervan enige overlast ondervinden.

De fietsverbinding wordt aangelegd om Geestmerambacht beter bereikbaar te maken voor fietsers uit de HAL-regio (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk). Daarom wordt ter hoogte van de Landman in Koedijk een fietsverbinding onder de N9 en over het Noordhollandsch Kanaal aangelegd.

Parallelweg N9 buiten de spits ter hoogte van de Landman afgesloten

Van maandag 11 mei tot en met woensdag 27 mei wordt de parallelweg op de plaats van de werkzaamheden op werkdagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Huizen en bedrijven langs de parallelweg blijven bereikbaar. Buiten de genoemde tijden kan de parallelweg gewoon gebruikt worden. (Brom)fietsers worden tijdens de afsluiting omgeleid via de Oosterdijk, Schapenlaan, Klaassen en Eversdijk. Deze omleiding staat met borden aangegeven.

Gevolgen voor het verkeer op de N9

Tijdens de afsluiting mogen landbouwvoertuigen gebruik maken van de N9. In verband met hijswerkzaamheden kan het voorkomen dat het verkeer op de N9 kort wordt stopgezet door verkeersregelaars.

Meer weten?
Kijk hier voor meer informatie over de fietsverbinding Geestmerambacht.

Nieuwsredactie