VU medisch centrum

Restaurant schenkt opbrengst kookboek aan hematologie

7 mei 2009

Restaurant & Hotel Merlet schenkt de opbrengst van het foto- en verhalenboek 'Kunst in de keuken, een restaurant met 10 sterren' aan de afdeling hematologie. Eigenaars Bert en Nelleke van Bourgonje willen hiermee het 25-jarig bestaan van hun bedrijf inzetten voor het goede doel. Het boek is een combinatie van kook- en schilderkunst en is ontstaan tijdens een tweedaags verblijf van tien kunstenaars in het hotel: de schrijvers Ronald Giphart, Saskia Noort, Joost Zwagerman, Bart Chabot, en de kunstenaars Marjolein de Bruin, Judith Wiersema, Pauline Bakker, Ron Moret, Michel Poort en John Breed.
Saskia Noort schreef prachtige teksten in de Koninklijke Suite, Joost ging terug naar zijn roots en Bart vrolijkte op in de Bossuite. Ook de werken die de kunstenaars gemaakt hebben, aan de hand van hun bezoek, zijn prachtig geworden. De verteller in het boek is Ronald Giphart. Daarnaast zijn er mooie gerechten van chef-kok Timo Munts en het passend wijnadvies van Sommelier Sietse van Zanten. 'Kunst in de keuken, koken met tien sterren' is verkrijgbaar bij de boekhandel en kost 40 euro.
bron: Tracer