Qurius NV

Internationaal CompTIA e-Business event zeer geslaagd

Op 22 april 2009 vond voor de tweede keer in Nederland het CompTIA Global E-Business Executive Forum plaats, dat dit keer door Onetrail en Qurius werd gehost. CompTIA, 's werelds grootste branchevereniging voor ICT-bedrijven, organiseert twee maal per jaar in Europa deze bijeenkomsten voor alle handelspartners in het IT kanaal. Het doel van de forums is een betere dialoog tussen fabrikanten, distributeurs en resellers te stimuleren, ontwikkelingen in het kanaal te bespreken en ontwikkelingen ook zelf te initiëren.

Het thema van het evenement was dit keer "Real-time for Business, thanks to B2B integration", en was specifiek gericht op de vraag hoe handelspartners in het IT kanaal de onderlinge samenwerking kunnen verbeteren. Met een opkomst van ruim 60 bezoekers bleek ook dat er veel interesse was voor dit belangrijke en actuele onderwerp.

De ochtend stond in het teken van alles dat met `front-Office' te maken heeft. Ties Arts van Microsoft (Manager Small & MidMarket Business Group Small and Midmarket Solutions & Partners) beet daarbij de spits af. Hij vertelde onder andere over de go-to-market strategie van Microsoft en over enkele interessante ontwikkelingen, waaronder MS Pinpoint, dat een belangrijke tool voor resellers moet worden. Raymond Perridon, directeur van MSA-ICT, ging vervolgens verder in op de e-Business uitdagingen die bestaan tussen leveranciers en resellers. Hij legde daarbij uit wat volgens MSA-ICT belangrijke ontwikkelingen in de markt zijn en hoe zij daarop anticiperen. Het `front-Office' onderwerp werd afgesloten door Jeroen Moonen, directeur van Onetrail, met een verdere toelichting op de voordelen van integratie tussen handelspartners in het IT kanaal en de voordelen van bijvoorbeeld de standaardisatie van artikelbestanden.

's Middags stond de `back-Office' centraal, waarbij wederom een fabrikant de opening verzorgde. Namens Canon Europa presenteerde Danny Siebeler (European Business Support Director) hun e-Business initiatieven. Om zijn verhaal extra kracht bij te zetten toonde Siebeler daarbij een interessante video die Canon speciaal over dit onderwerp heeft laten maken. Arjen de Koning, directeur van Paradigit, ging hierna in op de strategische beslissingen die Paradigit heeft genomen om succesvol te kunnen worden in e-Business. Zijn presentatie zat, net als bij Perridon in de ochtend, vol treffende en lachwekkende leerpunten. De Koning eindigde zijn verhaal met een korte vooruitblik van de volgens hem te verwachten ontwikkelingen in het IT kanaal. Onno de Rouw, Business Development Manager bij Qurius, sloot het `back-Office' gedeelte af door een toelichting te geven op de verschillende mogelijkheden voor het goed stroomlijnen van bedrijfsprocessen.

Nadat de business cases en ontwikkelingen op het gebied van `front-Office' en `back-Office' uitgebreid waren besproken, volgde nog een presentatie van de Belastingdienst over e-Invoicing en werd het forum afgesloten door een presentatie van CompTIA over nieuwe initiatieven die zij samen met de CompTIA leden wilt gaan starten. Voor meer informatie over het CompTIA event en de presentaties kunt u contact opnemen met Qurius en Onetrail, of bezoek de website van CompTIA via: http://www.comptia.org/sections/eec/meetings.aspx