Gemeente Heiloo


Heiloo doet mee met actie Met belgerinkel naar de winkel Poster Met belgerinkel naar de winkel

'Je gaat toch niet met de auto naar de slagerâ

Heiloo het fietsgebruik in de gemeente stimuleren. Daarom doet de gemeente Heiloo mee aan de landelijke campagne 'Met belgerinkel naar de winkel' die zaterdag 9 mei van start gaat. Inwoners die op de fiets boodschappen doen, kunnen stempels sparen, waarmee zij kans maken op verschillende prijzen. Bijna 100 winkels doen mee met de campagne. De campagne duurt tot en met zaterdag 27 juni.

Klanten die op de fiets boodschappen doen bij één van de deelnemende winkels krijgen hier een stempel of sticker voor op een spaarkaart. Zit deze spaarkaart vol â dat zijn tien stempels â dan kunnen zij deze inleveren bij de deelnemende winkeliers. Veel winkeliers hebben een prijs beschikbaar gesteld. Deze prijzen worden verloot onder de klanten die een volle spaarkaart hebben ingeleverd. De prijzen variëren van een fiets tot een grillworst. Op de website www.belgerinkel.nl staat welke winkeliers meedoen en welke prijzen beschikbaar zijn gesteld.

Wethouder Opdam deelt kaarten uit
Zaterdag 9 mei deelt wethouder Rob Opdam in ât Loo van 09.30 tot 10.30 uur spaarkaarten uit aan het winkelend publiek. Vanaf 10.00 uur kunnen fietsers op het Looplein testen hoe goed zij kunnen fietsen op een fietsparcours van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.

Sparen bij winkel, zwembad en gemeentehuis
De campagne âMet belgerinkel naar de winkelâ is een landelijke campagne waarvoor gemeenten zich kunnen opgeven. Heiloo doet dit jaar voor het eerst mee. Behalve dat de winkeliers uit Het Hoekstuk, ât Loo en het Stationsgebied meedoen, doet de gemeente zelf ook mee. Bezoekers van het gemeentehuis en zwembad Het Baafje krijgen op hun spaarkaart een stempel als zij op de fiets zijn gekomen.

Fiets en je wint altijd
De campagne wordt gecoördineerd door IVN Consulentschap Utrecht, een maatschappelijke organisatie die mensen betrekt bij de natuur, het milieu en hun leefomgeving. Het motto van de campagne is âfiets en je wint altijdâ. Fietsen is immers goed voor je gezondheid en goed voor het milieu. Wie met de fiets boodschappen doet in plaats van met de auto levert een bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien zorgen minder autoâs op de weg voor meer verkeersveiligheid. âMet belgerinkel naar de winkelâ bestaat sinds 2006.