Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 07-05-2009

Omstanders grijpen overvallers

OOSTERHOUT: Diverse omstanders grepen donderdagmorgen 7 mei in bij een gewapende overval bij een juwelier in Oosterhout (N-Br). Hierdoor konden twee verdachten tijdens hun vlucht worden ingerekend. Zij zijn inmiddels ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft grote waardering voor degenen die ingrepen bij dit misdrijf, waarbij overigens niemand noemenswaardig gewond raakte.

De overval vond rond 09.45 uur plaats bij een juwelierszaak in winkelcentrum Arendshof. Twee daders waren het winkelcentrum op een scooter binnengereden en de winkel binnengegaan. Ze bedreigden de vier aanwezige personeelsleden met een handvuurwapen. De overvallers sloegen vervolgens diverse vitrinekasten kapot en deden een graai naar de aanwezige sieraden. Een toevallige passerende vrouw met rollator zag het allemaal gebeuren en greep kordaat in. De scooter stond namelijk met draaiende motor voor de deur, kennelijk bedoeld om als vluchtvoertuig te fungeren. De 56-jarige vrouw nam de contactsleutels uit het slot. Toen de daders naar buiten kwamen waren ze daardoor noodgedwongen om te voet te verder te gaan. Ze werden daarbij direct achtervolgd door winkeliers en omstanders.
Hun vlucht ging richting het nabij gelegen Bouwlingplein, waar ze nog een poging deden om een auto te kapen. Een ouder echtpaar werd door hen bedreigd met een vuurwapen om de autosleutels af te geven. De man stond op dat moment naast de auto, terwijl zijn vrouw in de
geparkeerde auto zat. Dat gebeurde overigens in de Nieuwe
Bouwlingstraat De 78-jarige auto-eigenaar moest daarbij een klap incasseren. De beide daders werden overmeesterd door de 78-jarige auto-eigenaar, winkeliers en omstanders en aan de ondertussen
gearriveerde politieagenten overgedragen.

De twee verdachten zijn allebei 20 jaar oud. Een van hen is afkomstig uit Oosterhout. De andere verdachte heeft geen vaste woon- of
verblijfplaats. Bij de overval is niemand gewond geraakt en er zijn geen schoten gelost. De buit en het gebruikte vuurwapen zijn door de politie terug gevonden. Het verdere onderzoek wordt verricht door de recherche van het politiedistrict Oosterhout. Voor de betrokkenen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Man(19) raakt gewond bij arbeidsongeval

RAAMSDONKSVEER: Ambulance, traumahelikopter en politie rukten
donderdagochtend 7 mei uit voor een arbeidsongeval in Raamsdonksveer. Het ongeluk gebeurde omstreeks 10.00 uur op een bouwterrein op de hoek van de Keizersdijk.

Het bleek dat een 19-jarige man uit Kaatsheuvel in een aanbouwzijnde woning naar beneden gevallen was. De man viel circa 8 meter naar beneden door de trapgatopeningen, waar nog geen trappen geplaatst waren. Hij liep daarbij vermoedelijk een dwarslaesie op. Medici van de traumahelikopter hielpen het ambulancepersoneel bij het stabiliseren van het slachtoffer. Hij is daarna per ambulance naar het
Elisabethziekenhuis in Tilburg overgebracht.
De politie verzorgde de afzetting en heeft de Arbeidsinspectie op de hoogte gebracht van het ongeluk.

Onder invloed achter het stuur: rijbewijs inleveren

RIJEN: In de nacht van woensdag 6 mei op donderdag 7 mei op
controleerde de politie op de Mgr. Schaepmanlaan de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.45 uur. De 59-jarige Rijenaar had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 595ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoogte uitslag is het rijbewijs van de man meteen ingevorderd. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uren opgelegd.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-05-2009 16:44 | © Regio Midden en West Brabant |