Ingezonden persbericht


Persbericht

JAZZBERRY SESSIONS


7 Mei in Hotel Arena Amsterdam

Op 7 Mei zal de tweede editie gehouden worden van de Jazzberry Sessions. Een nieuwe clubavond in Hotel Arena, waarbij Jazz DJ's en muzikanten nauw met elkaar samenwerken.

Om 20.30u Gaan de deuren open voor een Ableton Live 8 workshop Ableton Live is hét computerprogramma voor DJ's, producers en muzikanten. Onlangs is de nieuwste versie van Ableton geintroduceerd; Ableton Live 8. De workshop (gegeven door Duotone) belicht alle nieuwe features en verbeteringen van Live 8, en hoe muzikanten deze optimaal kunnen inzetten. De workshop duurt van 20.45 - 22.00u en is inclusief een vragenkwartier.

22.00u Start The Jazzberry Sessions

Jazzberry staat bekend om funky DJ-sets waarbij de vetste funk, soul, (nu)jazz), latin, afro & (deep)house flavoured beats gecombineerd worden met de bekendste jonge live-muzikanten van dit moment. Iedere eerste donderdag van de maand nodigen Jazzberry oprichters DJ Mark Berman & MC Ladybird gast muzikanten en DJ's uit op hun podium in Hotel Arena. Niemand minder dan Kraak & Smaak zal op 7 Mei te gast zijn. Sinds de start van Kraak & Smaak in 2003 hebben zij dansvloeren over de hele wereld omver geblazen met hun high-energy DJ-sets en eigen eclectische sound. Hun track Squeeze Me (ft Ben Westbeech) is een enorme hit over de hele wereld, waar zelfs Kanye West van onder de indruk is. Vanavond zullen zij Hotel Arena omver blazen met hun eigen mix van Dance, variërend van Funk & Breakbeats tot Minimal en Drum 'n Bass beats.

Een Amerikaanse recensent wist het als geen ander te verwoorden:

"K&S easily gets the room hopping up and down like it's high school gym class all over again!"

Livemuzikanten op 7 Mei te gast zijn o.a. pianist Daan Herweg (bekend van Lange Frans & Baas B. en van zijn eigen quintet Quincey), bassist Louis Drenthe (o.a. van Caprice), en jong talent Maarten Hogenhuis op Saxofoon.

Complete Line up:

DJ Mark Berman - beats & percussion

Kraak & Smaak

Ladybird - vocals

Louis Drenthe - bass

Daan Herweg- Keys

& meer

Adres: Hotel Arena TONIGHT
's Gravesandestraat 51
Amsterdam
Tijden: 20.30u deuren open
20.45u- 22.00u Ableton Live 8 Workshop
22.00u - 04.00u Jazzberry Clubnight ft Kraak & Smaak Prijs: E12,50 in de voorverkoop, E15,00 euro aan de deur

Voor meer informatie en kaartverkoop ga naar: www.jazzberry.nl/sessions


---- --
Dine & Jazz April en Mei!

22 april 2009 | Aanvang 20 uur

Beer Teipe - vocals
Dolf de Vries - piano
René van Beeck - contrabas

29 april 2009 | Aanvang 20 uur

Ben Sims - vocals
Steven Hupkens - piano
René van Beeck - contrabas

6 mei 2009 | Aanvang 20 uur

Sylvi Lane - vocals
Rembrandt Frerichs - piano
René van Beeck - contrabas

13 mei 2009 | Aanvang 20 uur

Sherry Dyanne - vocals
Erik van der Luijt - piano
René van Beeck - contrabas

20 mei 2009 | Aanvang 20 uur

Ken Ard - vocals
Rob van Kreeveld - piano
René van Beeck - contrabas

27 mei 2009 | Aanvang 20 uur

Cris Monen - gitaar & vocals
Bram Wijnands - piano
René van Beeck - contrabas


---- --
SOUNDS LIKE JAZZ
Live Jazz & DJ's @ Hotel Arena TODRINK
Every Sunday afternoon between 15.30h-20.30h
Hosted by Jazzberry

Programmering April + Mei

. 5 April Jazzberry Live

. 12 April DJ Mark Berman + Jazzberry ft. pianist Daan Herweg
. 19 April DJ Mark Berman + Jazzberry featuring guitarist Wolf Martini


. 3 Mei Live: Tierra

. 10 Mei DJ Mark Berman

. 17 Mei Jazzberry feat. pianist Charly Zastrau
. 24 Mei Jazzberry feat. Rob van de Wouw (trumpet)

Extra info:

. 5 April: Jazzberry zal Sounds Like Jazz openen met een improviserende set, waarbij jazzy beats worden aangevuld door enkele topmuzikanten van dit moment. o Beats & percussion by Mark Berman
o Keys: Charly Zastrau
o Bass: Dave Breidenbach
o Trumpet: Gerben Klein Willink
o Vocals: Ladybird


. 12 April: Pianist / componist Daan Herweg Is pas 27 jaar oud, maar heeft een indrukwekkende carrière tot nu toe. Hij nam drie CD's op met zijn quintet QUINCEY en twee met zijn groove quintet Captain Hook. Daan werkte en toerde met grote namen als Ben van den Dungen, Yuri Honing, Bart Lust, Ernst Glerum, Pete Philly, Lange Frans en vele anderen. In 2006 was Daan een van de eerste jazzmusici die een volledige Huygens talentenbeurs mocht ontvangen van het ministerie van onderwijs om in New York te studeren bij de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar had hij les van Jason Moran, David Liebman en Jean Michel Pilc. Daan won als componist een Edison en een TMF-award als co-auteur van de nummer één hit 'Zinloos' van de populaire Nederlandse rappers; 'Lange Frans en Baas B'. Het begin van een parallele carriere als componist / producent. Tegenwoordig verdeelt Daan zijn tijd tussen jazz spelen enerzijds en componeren / produceren voor diverse Nederlandse artiesten en klassieke ensembles anderzijds. Daan zal vandaag zijn veelzijdigheid en improvisatietalent tonen op Sounds Like Jazz


. 19 April: De sound van gitarist Wolf Martini is het beste samen te vatten als soulful, met jazz, blues & latin invloeden. Wolf heeft gespeeld over de hele wereld met grote namen als Mathilde Santing, big, black & beautiful, Denise Jannah, Edsilia Rombley, Deborah Carter, Glenn Gaddum jr/sr, Roger Happel, Benjamin Herman en vele anderen. Samen met zanger Hartog Eysman stond hij regelmatig in het voorprogramma van de beroemde Ravi Coltrane en Tuck & Patti Zowel in intieme unplugged sessies als op grote podia bij DJ's in clubs als Panama en Paradiso voelt hij zich thuis. Jammend met Jazzberry DJ Mark Berman en samen met Jazzberry zangeres Ladybird zal Wolf vandaag zijn eigen sound laten horen. Mei:


. 3 Mei Tierra
Vier getalenteerde muzikanten vonden elkaar in hun liefde voor zuid Amerikaanse liedjes: de prachtige simpelheid van melodie en eindeloze diversiteit van ritme, dans en poëtische teksten. De leden van Tierra weten samen een uniek groepsgeluid neer te zetten, een boeiend weefsel van Zuid-Amerikaanse folklore, swingende Latin en Jazzimprovisatie

Mapi Quintana Bellon- zang (SP)
David Golek- gitaar (IS/FR)
Felix Hildenbrand- bas (D)
Jasper Goedman- percussie (NL)


. 7 Mei: Mark Berman DJ/Percussionist ( 1983).

Mark begon met Dj-in op zijn 17e jaar . Mark heeft een zeer brede muziek smaak maar is vooral een Jazz liefhebber in hart en nieren. Hij verrast zijn luisteraars graag met zeldzaam materiaal van de oude jazz legendes in combinatie met hippe (nu)jazz en hiphopgrooves. Ook Soul, hiphop, latin jazz, nu-Jazz, world & soulful house zijn onderdeel van zijn collectie Op 20 jarige leeftijd kwam Mark in aanraking met de conga's He studeerde percussie bij grootmeester Hermano Luhulima. Zijn passie voor ritme uit hij ook middels het maken van electronische beats. De acoustische percussie en electronische beats combineerd hij met zijn DJing, waardoor hij een unieke stijl heeft weten te creeeren. In 2007 startte Mark samen met zijn Partner Jazzberry op. Binnen het Jazzberry concept komen al Mark's vaardigheden tot uiting, DJ-ing, percussie, beats en de samenwerking met live muzikanten. Mark ontwikkeld zich momenteel als producer.


. 17 Mei Jazzberry feat. pianist Charly Zastrau Charly is een veelzijdige pianist uit Amsterdam. Hij is o.a. oprichter van The Amsterdam Headliners, en vaste pianist van cabaretier Sven Ratzke. Charly speelde met vele gorte namen uit de Jazz scene, vandaag is hij te gast bij Sounds Like Jazz


. 24 Mei Jazzberry ft Rob van de Wouw
Rob is een veelgevraagd muzikant/solist in uiteenlopende stijlen. Ook is hij vaak te zien in clubs waar hij zijn ding doet op de beats van DJ's. Rob van de Wouw (1975) studeerde af aan het Rotterdams conservatorium in 2003. In Januari 2007 verscheen zijn eerste solo cd: Reboot your soul. Deze word zeer goed ontvangen, de sound word omschreven als "the Neptunes meet Miles Davis while D'Angelo meets Chet Baker" Rob richtte samen met Louk Boudesteijn verschilende eigen groepen op, waaronder het B&W-quintet en het prestigieuze 'Rotterdam Jazz Orchestra' . Het quintet speelde o.a. op North Sea Jazz festival, WorldPort Jazz festival, Jazz a Vienne (Frankrijk) en Jazz in Duketown. In mei van 2005 is de eerste cd van het B&W- Quintet "It's about time" uitgekomen (Maxanter Records). Hierop zijn ook een aantal van zijn composities te horen. In september 2008 verscheen het tweede album, getiteld: "Force of Habits".

In 2004 richtte Rob samen met Louk Boudesteijn. Sinds de oprichting gaf het Rotterdam Jazz Orchestra ruim 40 concerten en is sinds 2007 huisorkest van Concertgebouw de Doelen en werkt nauw samen met de stichting Jazz International Rotterdam. Het Rotterdam Jazz Orchestra behoort inmiddels tot een van de vooraanstaande professionele Bigbands van Nederland. Naast trompettist is hij ook lid van de artistieke commissie van het orkest.


---- --