Gemeente Delft

Persbericht Gemeente Delft: Handhaving en Toezicht officieel erkend als leerbedrijf

Handhaving en Toezicht officieel erkend als leerbedrijf

Handhaving en Toezicht van de gemeente Delft is benoemd als erkend leerbedrijf voor de opleiding medewerker toezicht en veiligheid. Leerlingen van het ROC Mondriaan College kunnen sinds kort een opleiding volgen tot medewerker handhaving en toezicht (MBO2 niveau). Een opleiding tot handhaver (MBO3 niveau) is in de maak. Aan beide opleidingen is een stageperiode van vijf weken verbonden. De eerste proef met stagières bij Handhaving en Toezicht is in januari gestart. Dat smaakte naar meer: de volgende groep is inmiddels gestart.

Wethouder Saskia Bolten (arbeidsmarkt en inkomen) onthult op donderdag 7 mei in het bijzijn van een aantal stagières een plaquette, het symbool voor de officiële erkenning van de gemeente als leerbedrijf.

Alleen in een 'echt' bedrijf leren jongeren 'echt' werken. Stages zijn dus de kern van elke mbo-opleiding. Bedrijven die op zoek zijn naar een stagiair en een goede stageplek bieden, worden door kenniscentrum ECABO erkend als leerbedrijf. ECABO heeft als doel het beroepsonderwijs optimaal te laten aansluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt.

ROC Mondriaan verzorgt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en functiegerichte trainingen. Daarmee bevordert het ROC de arbeidsmarkt- en/of maatschappelijke participatie. Bij Mondriaan leren 30.000 deelnemers en werken 2.200 medewerkers.

Noot voor de redactie,