Trend Micro versterkt datacenterbeveiligingsstrategie door overname Third Brigade

Klanten profiteren van krachtige
beveiligings- en compliance-oplossingen voor fysieke en gevirtualiseerde servers en eindpunten

Vianen, 7 mei 2009 - Trend Micro heeft een definitieve overnameovereenkomst getekend met Third Brigade, leverancier van beveiligings- en compliance-software. Met de overname versterkt Trend Micro zijn beveiligingsstrategie voor datacenters en biedt het zijn klanten software voor beveiliging en compliancy, en diensten voor het tegengaan van kwetsbaarheden. Deze dragen bij aan de bescherming van fysieke, virtuele en cloud-servers en eindpunten geraffineerde malware en schadelijke activiteiten. De overname is afhankelijk van bepaalde goedkeuringen en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2009 zijn afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Third Brigade heeft zijn hoofdkantoor in Ottowa, Canada.

De producten en technologie van Third Brigade vormen een aanvulling en uitbreiding op de malwarebescherming voor dynamische datacenteromgevingen van Trend Micro. Ze bieden bedrijven en serviceproviders die gebruikmaken van datacentervirtualisatie, krachtiger beveiliging, hogere prestaties en meer gebruiksgemak. Dit geldt voor private en openbare cloud-omgevingen. Bovendien beschermen datacenterbeheerders met het nieuwe Trend Micro-aanbod hun virtualisatie-investeringen en maximaliseren ze kostenbesparingen. Dit is mogelijk door hogere consolidatieniveaus, tijdig en efficiënter patchen en lagere compliance-kosten.

"Trend Micro is al ruim tien jaar pionier en wereldwijd marktleider in software voor serverbeveiliging", zegt Eva Chen, CEO van Trend Micro. "Deze overname onderstreept onze doelstelling om deze leiderspositie te behouden en om innovatieve oplossingen te leveren, die perfect passen bij de beveiligingsuitdagingen van dynamische datacenters. Deze ontwikkelen zich steeds meer van fysieke naar virtuele en openbare en private cloud computing-omgevingen."

Third Brigade biedt ook een hostgebaseerd intrusion defense-systeem voor de bescherming van eindpunten tegen zero-day malware. Dit systeem vormt een aanvulling op de contentbeveiligingstechnologieën en -producten van Trend Micro op het Smart Protection Network. Dit is een
cloud-client-beveiligingsinfrastructuur die klanten beschermt tegen internet- en andere bedreigingen. De afgelopen anderhalf jaar hebben Trend Micro en Third Brigade nauw samengewerkt aan het Intrusion Defense Firewall-product. Dat werkt naadloos samen met de Trend Micro OfficeScan-architectuur en is beschikbaar in negen talen.

De producten van Third Brigade vullen ook de PCI-oplossingen van Trend Micro aan. Via één enkele, centraal beheerde softwareoplossing voldoen bedrijven al aan zes van de twaalf PCI-eisen. Hierdoor kunnen ze snel en kosteneffectief voldoen aan de PCI-compliancy. Ook de gedetailleerde rapportages die geblokkeerde aanvallen en de beleidsstatus weergeven, dragen bij aan compliancy.

"Onze gedeelde passie voor kwaliteitsbeveiliging en het feit dat Trend Micro zich committeert aan de producten, partners en klanten van Third Brigade, hebben bijgedragen aan deze overnamebeslissing", zegt Wael Mohamed, President en CEO van Third Brigade. "We delen een visie op beveiligings- en compliance-technieken voor fysieke, virtuele en cloud computing-omgevingen. Dit in combinatie met de sterke markt-, kanaal- en financiële positie van Trend Micro stelt ons in staat om te blijven innoveren en tegelijkertijd een wereldwijde markt te bereiken. We zijn er trots op deel uit te mogen maken van het Trend Micro-team."

Klanten van Third Brigade zijn onder andere Fortune 500-bedrijven in de sectoren retail, luchtvaart en defensie, organisaties in de gezondheidszorg en financiële dienstverlening, en overheidsinstellingen. Deze klanten vertrouwen op Third Brigade voor de detectie, blokkering en logging van aanvallen op bedrijfskritische systemen en eindpunten. De oplossingen van het bedrijf ondersteunen organisaties bij het voldoen aan regelgeving en standaarden, zoals PCI. Daarnaast helpen de Third Brigade-producten bij het verlagen van operationele kosten, essentieel in het huidige economische klimaat.

Trend Micro houdt vast aan het bestaande Third Brigade-productportfolio en blijft de komende tijd losse producten van het bedrijf leveren. De Third Brigade-technologie wordt op termijn geïntegreerd in de Trend Micro-producten en -oplossingen. Het kantoor van Third Brigade in Canada wordt het nieuwe hoofdkantoor van Trend Micro Canada Technologies, een dochteronderneming van Trend Micro U.S.

#
# #

Over
Third Brigade

Third
Brigade is specialist in server- en applicatiebescherming voor dynamische datacenters. De geavanceerde software- en kwetsbaarheidresponsservice stelt virtuele machines en fysieke servers in staat om zichzelf te beschermen tegen de nieuwste online bedreigingen. Klanten voorkomen hiermee verstoringen en datalekken. Third Brigade-oplossingen ondersteunen compliancy, verlaging van operationele kosten, virtualisatie en consolidatie, nieuwe serviceleveringsmodellen en cloud computing. Third Brigade is ook eigenaar van OSSEC, het Open Source Host Intrusion Detection Project dat in vijftig landen actief wordt gebruikt. Voor meer informatie:
www.thirdbrigade.com.

Over
Trend Micro

Trend
Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie:

www.trendmicro-europe.com
.