Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Campagne 'Veilig naar je Stek met de VakantieCheck van start

Den Haag, 7 mei 2009

Vakantiegangers kunnen zich vanaf vandaag tot en met half september aanmelden voor de VakantieCheck voor hun auto. Niets is namelijk zo vervelend als pech met de auto op weg naar het vakantieadres. De ANWB werkt bij deze campagne nauw samen met de BOVAG.

Aanmelden voor de VakantieCheck kan via www.anwb.nl/vakantiecheck. Daar kan men een formulier downloaden en naar een deelnemend BOVAG bedrijf gaan. Dit voert de uitgebreide VakantieCheck uit. Inmiddels doen ruim 1000 BOVAG-bedrijven mee aan de actie. Als de auto direct wordt goedgekeurd en eventuele reparatie-adviespunten zijn uitgevoerd, ontvangt de bezitter het VakantieCheck Vignet. Naast de auto kan men ook voor caravans, campers, vouwwagens, aanhangwagens en motorfietsen terecht.

De ANWB verwacht dat veel vakantiegangers dit jaar kiezen voor een bestemming in Europa. Het ligt voor de hand dat velen daarbij voor eigen vervoer kiezen. De ANWB weet uit eigen ervaring dat een aanzienlijk deel van de vele pechgevallen in de zomer voorkomen kan worden.

Een zomerpech Top 5 luidt als volgt:

1. Elektronische storingen/accu

2. Banden

3. Defect aan remmen

4. Koelingsproblemen

5. Motor verliest vermogen

ANWB-leden krijgen 10 procent korting op de VakantieCheck. De eerste 12.000 deelnemers krijgen een ANWB VakantieTas cadeau. Deze tas zit vol producten en aanbiedingen die de vakantie leuker maken. De ANWB VakantieTas is vanaf 8 juni op te halen in de ANWB winkels .

De ANWB zal in haar eigen bladen Kampioen, Autokampioen, Kampeer & Caravan Kampioen, Toeractief, Op Pad, Promotor en ANWB Onderweg aandacht besteden aan de VakantieCheck. Ook is er aandacht op anwb.nl en worden er flyers verspreid via de ANWB Wegenwacht en ANWB winkels.

Vijf tips om pech in het buitenland te voorkomen:


1. Laat geregeld onderhoud aan uw auto doen en begin hier op tijd mee. Doe de VakantieCheck!
2. Controleer banden op profiel, beschadiging en de juiste bandenspanning.
3. Neem altijd een reservewiel mee voor uw auto en caravan en controleer ook de conditie van deze band.
4. Rij ook in Nederland regelmatig met uw airco aan.
5. Controleer de vloeistoffen van de auto; olie, koelvloeistof (controleer deze alleen als de motor koud is) en ruitensproeiervloeistof.