Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Festival De Tuin der Lusten op De Haere en Den Berg. Theater van hoog niveau, maar zonder podium op Overijsselse grond.

In de nazomer van dit jaar worden twee verschillende edities van theaterfestival "De Tuin der Lusten" toegevoegd aan een bijzondere serie evenementen. De Tuin der Lusten presenteert theater en dans op particuliere landgoederen in Overijssel. In de afgelopen jaren was het festival al te gast op vijf andere landgoederen in de provincie. Ook dit jaar laat het festival zien hoe rijk we zijn in Overijssel. Van 20 tot en met 23 augustus is De Tuin der Lusten te gast op landgoed De Haere in Olst met vijf dans-, bewegings- en circustheatervoorstellingen. En van 24 tot en met 27 september zal theatergroep Tuig haar nieuwe voorstelling 'Schraapzucht' spelen op landgoed Den Berg in Dalfsen.

Op Landgoed De Haere in Olst zullen in augustus meerdere kleine en middelgrote voorstellingen in de tuinen en het park rond het huis te zien zijn. Met een glas in de hand kan het publiek straks flaneren van de ene naar de andere verbazende en ontroerende voorstelling. Het zijn allen voorstellingen die gemaakt zijn op basis van dans en circustechnieken. Alle voorstellingen zijn zonder tekst. Op het programma staan onder anderen Mimbre uit Engeland, Teatro Pachuco uit Mexico/België en Waterlanders uit Nederland.

Op landgoed Den Berg organiseren we in september weer volgens de bekende formule. Het publiek zal er een route volgen langs de acrobatische dansvoorstelling "A la poursuite du Vent" van het Zuid Franse gezelschap Rouge Elea en wat later op de avond speelt theatergroep Tuig de voorstelling Schraapzucht. Tuig was eerder onze gast in 2006 in Vilsteren met de theatrale installatie Tocht. Schraapzucht is een echte topvoorstelling om naar te kijken en van te genieten. Zoals het de bedoeling is om van alle onderdelen in De Tuin der Lusten met volle teugen te genieten.

Voor actuele informatie over het festival kunt u kijken op www.detuinderlusten.nl



Ingezonden persbericht