Politie Noord- en Oost Gelderland
Eibergen - Zonder rijbewijs en onder invloed op de scooter


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 7 mei een 37-jarige man uit Enschede aangehouden. De man reed zonder rijbewijs op zijn scooter op de Groenloseweg in Eibergen en was onder invloed van alcohol.


De man werd opgemerkt door zijn snelheid, waarop agenten hem zijn gevolgd en hem staande hebben gehouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij teveel gedronken had waarop hij is aangehouden en meegenomen naar het poiltiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,36. Ook was de man niet in bezit van een rijbewijs. Daarop is zijn scooter in beslag genomen. Met een rijverbod en een proces-verbaal is de man heengezonden.


Hengelo (Gld) / Zelhem / Doetinchem - Bedrijfsinbraken en winkeldiefstal


In de nacht van dinsdag op woensdag 6 mei is er bij verschillende bedrijven ingebroken. Dit gebeurde bij een supermarkt in Hengelo (Gld), bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Zelhem. Bij een winkel aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem werd en tiener aangehouden voor winkeldiefstal.


Bij de supermarkt aan de Zuivelweg in Hengelo is men binnengekomen via het dak en heeft daar vermoedelijk enige tijd over gedaan om binnen te komen. Met een grote hoeveelheid sigaretten is men er vandoor gegaan.. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. Zij kunnen bellen met 0900-8844.


In dezelfde nacht is er ook ingebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Zelhem. Men kwam binnen door het slot te forceren en heeft uit een kantoor een kluis weggenomen. In de kluis zaten verschillende waardevolle spullen als geld en kentekenpapieren. De politie onderzoekt de inbraak.


Op woensdagmiddag heeft een 16-jarige jongen uit Doetinchem bij een winkel aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem getracht blikjes fris mee te nemen zonder deze te betalen. De jongen werd betrapt en staande gehouden door het winkelpersoneel. De politie heeft hem meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij wordt aangemeld bij het bureau Halt. Zijn moeder heeft hem later op de dag opgehaald van het politiebureau.


Neede - Vrouw beroofd van tas


Een 45-jarige vrouw uit de gemeente Berkelland is woensdag 6 mei tijdens het afstorten van geld bij een postagentschap aan de Es in Neede van haar tas beroofd.


De vrouw ging omstreeks 15.00 uur geld storten en stapte op de parkeerplaats van de Es uit haar auto. Vrijwel direct kreeg zij een klap in haar gezicht en greep een onbekende man haar tas. Hij stapte vervolgens als bijrijder in een donkerpaarse bedrijfsbus die richting de Hofmaat wegreed. De politie, die niet direct werd gebeld, onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.


Ruurlo / Borculo / Neede / Eibergen / Lochem / Vorden - Controle visserijwet


De politie heeft op woensdagavond 6 mei vrijwel alle viswateren in gemeente Berkelland gecontroleerd op mogelijke overtreders van de Viserijwet. Eén visser werd bekeurd.


Dit gebeurde in Ruurlo, Borculo, Neede, Eibergen, Lochem en Vorden. In totaal werden er elf vissers gecontroleerd, waarvan er één een proces-verbaal omdat hij geen visvergunning van de rechthebbende van het viswater had. De komende maanden zullen er meerdere controles volgen.


Doetinchem - Verkeerscontrole


Op woensdagavond 6 mei heeft de politie een rijdende verkeerscontrole uitgevoerd. Dit gebeurde in Doetinchem op de Europaweg, Haareweg, Terborgseweg en J.F. Kennedylaan. In totaal zijn er zeven boetes uitgeschreven.


Er werden vijf boetes uitgeschreven voor het rijden zonder gordel, één voor het niet aangeven van de richting en één voor het rechts inhalen.


EINDE BERICHTEN



---- --