Vrije Universiteit Amsterdam

Amsterdam | 7 mei 2009

LIVE TO THE MAX!?: debat van VU Podium

Haal uit de crisis wat er in zit!

Een debat over ambitie en de crisis met Jaap Koelewijn, hoogleraar finance aan Nijenrode, Ad Verbrugge, filosoof en hoofddocent VU en Huub Willems, voorzitter Ondernemingskamer.

De wereld is in de greep van de kredietcrisis. De oorzaken en oplossingen worden voornamelijk op economisch vlak gezocht. Maar, moet de crisis niet breder worden getrokken? Er gaan ook stemmen op dat de huidige crisis meer aan het licht brengt. Zo zouden een verval aan moraliteit, bijvoorbeeld op het gebied van integriteit, en een tekort aan levensbeschouwing mede debet zijn aan de ontstane situatie. Wat kunnen we daaruit leren voor de toekomst? Wat voor samenwerking kiezen we? En wat voor werkgever kies je eigenlijk zelf?

In een boeiend debat zullen drie professionals ieder een ander licht laten schijnen op de crisis. Daarbij wordt toegespitst op de huidige generatie studenten, de vormgevers van de maatschappij van morgen. Wat leren zij over ambitie en carrière als je de problematiek van de crisis in ogenschouw neemt? Hoe moeten zij de maatschappij en de toekomst tegemoet treden?

Jaap Koelewijn is hoogleraar Finance aan Nijenrode en adviseert op het gebied van financiering en belegging en de daarbij behorende regelgevings- en integriteitvraagstukken.

Ad Verbrugge is filosoof en universitair hoofddocent aan de Faculteit der Wijsbegeerte Vrije Universiteit Amsterdam.

Huub Willems is voorzitter van de Ondernemingskamer en vicepresident van het Gerechtshof Amsterdam.

Georganiseerd door het Veritas Forum in samenwerking met Vupodium

Waar en wanneer?

Datum: 7 mei 2009

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Vrije Universiteit | Amstelzaal VU medisch centrum |
De Boelelaan 1117 | 1081HV Amsterdam

Toegang: gratis | koffie om 19.00 uur en een borrel na afloop

Informatie

vupodium.nl of veritasforum.eu

VU-podiumagenda

Op de hoogte blijven van ons programma-aanbod? Kijk dan op vupodium.nl en schrijf je in voor de digitale agenda.