Provincie Noord-Holland

Verkeershinder Wagenweg in Waterland en Edam-Volendam

7-5-2009

Eind april 2009 zijn de werkzaamheden aan de Jaagweg (provinciale weg N247) ter hoogte van de kruising met de Wagenweg en De Zedde in de gemeenten Waterland en Edam-Volendam begonnen.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, plaatst de provincie verkeerslichten op deze kruising. Daarnaast worden op de N247 nabij de rotonde N517 (plaatselijk bekend als de Zeddeweg) verkeersdrempels aangebracht om de fietsoversteek veiliger te maken. Eind 2009 zijn de werkzaamheden gereed.

Gevolgen voor het verkeer

* Tijdens de werkzaamheden is de Jaagweg open voor doorgaand verkeer van Monnickendam naar Edam en v.v. Er zijn twee rijstroken beschikbaar, één richting Monnickendam en één richting Edam.
* De bus blijft op de busbaan rijden. De oostelijke bushalte ter hoogte van de Wagenweg is gedurende de werkzaamheden buiten gebruik.

* De Wagenweg is gedurende de werkzaamheden volledig afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Vanaf de N517 (Zeddeweg) is de Wagenweg alleen voor bestemmingsverkeer bereikbaar.

* Tijdens de werkzaamheden vinden er eind juni / begin juli ook twee weekeindafsluitingen van de N247 tussen Rietvinkbrug en de kruising met de Zeddeweg plaats om de asfaltdeklagen aan te brengen en de installatie voor de verkeerslichten te plaatsen.
* Gedurende de uitvoeringsperiode geldt er ter plaatse van het werkvak een snelheidsbeperking van 50 km.

Voor vragen over de reconstructie kunt u contact opnemen met de heer F.A.J. Corsten, toezichthouder van de provincie Noord-Holland, op telefoon 06 - 53250238.

Nieuwsredactie