Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

08-05-2009

KNAW Merianprijs voor vrouwen in de wetenschap
Vrouwen in de wetenschap. Hun aantal groeit, maar loopt nog niet in de pas met het potentieel aan vrouwelijk talent. Hoewel steeds meer vrouwen een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de wetenschap is hun aandeel vaak minder 'zichtbaar'. Terwijl hun succes ook anderen kan inspireren om te kiezen voor een loopbaan in de wetenschap.

De KNAW heeft daarom de KNAW Merianprijs voor vrouwen in de wetenschap ingesteld. De prijs wordt mogelijk gemaakt door SNS Reaal Fonds.

De KNAW Merianprijs zal tweejaarlijks worden uitgereikt aan een excellente vrouwelijke wetenschapper voor haar bijzondere prestaties op het gebied van de alfa- of gammawetenschappen (2009) dan wel de bètawetenschappen (2011). De prijs bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro en een speciaal ontworpen sieraad.

De KNAW Merianprijs 2009 staat open voor vrouwelijke onderzoekers op het gebied van de alfa- of gammawetenschappen met een hoofdaanstelling bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie.

De KNAW Merianprijs richt zich op vrouwelijke onderzoekers die naar verwachting nog ten minste tien jaar wetenschappelijk actief zullen zijn.

Universiteiten, onderzoeksinstellingen, wetenschappelijke verenigingen en andere wetenschappers kunnen excellente vrouwelijke kandidaten voordragen voor de KNAW Merianprijs 2009.

U kunt uw nominatieformulier (Word) tot uiterlijk 15 september 2009 insturen naar:

KNAW
Secretariaat Afdelingen
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
afdelingen@bureau.knaw.nl

Jury KNAW Merianprijs

* Mw. prof. dr. E.G.E. van der Wall (voorzitter), hoogleraar godsdienstgeschiedenis UL (vicepresident KNAW, voorzitter Afdeling Letterkunde)

* Mw. prof. dr. E.A.J.M. Goulmy, hoogleraar transplantatiebiologie UL (voorzitter LNVH)

* Prof. dr. J.W.M. van der Meer, hoogleraar interne geneeskunde RU (vicepresident KNAW, voorzitter Afdeling Natuurkunde)
* Mw. prof. dr. J.J. Meulman, hoogleraar Toegepaste datatheorie UL
* Mw. prof. dr. P.M. Sarro, hoogleraar Microsysteemtechnologie TUD
* Prof. dr. N.O. Schiller, hoogleraar Psycho- en neurolinguïstiek UL

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Soek Yi Tong, secretaris Afdeling Letterkunde, tel. 020-5510810, soek.yi.tong @bureau.knaw.nl