NEN


Informatiestandaard voor procesindustrie

woensdag 25 maart 2009, 08:35

Binnenkort start de 'ORCHID Workshop', die als doel heeft een Europese standaard voor de procesindustrie op te stellen. NEN voert hierover het secretariaat. Het doel van dit standaardisatieproces is te komen tot een internationaal geaccepteerde informatiestandaard. Deze moet het bedrijven mogelijk maken elektronisch informatie uit te wisselen voor het ontwerpen, bouwen, exploiteren en onderhouden van objecten en producten welke deel uitmaken van de procesindustrie.

Inhoud Workshop
De Workshop heeft als doel de bestaande, in Nederland ontwikkelde Roadmap voor de procesindustrie bij te werken en aan te passen aan de Europese situatie en met nieuwe inzichten te komen. Dat moet leiden tot een 'technical product and plant life cycle data standards implementation guide'.

Doelgroep
Deelnemers aan de Workshop zijn afkomstig uit de Europese procesindustrie of zijn fabriekseigenaren, leveranciers en solution providers.

Planning
Het voorstel is voor de nieuwe CEN Workshop een periode van 18 maanden uit te trekken, met de kick-off bijeenkomst op 7 mei 2009 in Brussel. In april of mei 2010 kan dan een Open Event plaatsvinden, waarna de doelstellingen in juni 2010 kunnen worden bekrachtigd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de ORCHID Workshop kunt u contact opnemen met Ton van Bergelijk, consultant Informatietechnologie & Telecom, telefoon (015) 2690126, e-mail orchid@nen.nl.

zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN ICT-mail (Publicatie)