Gemeente Brummen


Inloopbijeenkomst en forum over IJsselsprong

(Oorspronkelijke publicatie datum: 28-04-2009)

In de zomer van 2008 hebben de gemeenteraden van Brummen, Voorst en Zutphen de Intergemeentelijke Structuurvisie (IGSV) IJsselsprong vastgesteld. Inmiddels is het plan, met name waar het de watermaatregelen betreft, verder uitgewerkt in een voorstel voor Integrale Gebiedsontwikkeling Alles in 1 keer. De raden van de drie gemeenten bespreken dit plan in mei.

Als de raden akkoord gaan met het plan wordt het toegestuurd aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Zij beslissen of het plan voor de IJsselsprong in plaats komt van de watermaatregelen die voorzien zijn in de rijksplannen Ruimte voor de Rivier.

Meer weten?
Het voorstel Integrale gebiedsontwikkeling: Alles in 1 keer kunt u vanaf woensdag 29 april 2009 vinden op de website www.ijsselsprong.info. Op woensdag 6 mei kunt u meer lezen over het voorstel lezen op twee paginas in GemeenteThuis.

Meepraten over het voorstel?
Vóór de gemeenteraden in mei een uitspraak doen over het voorstel is er nog de mogelijkheid om uw standpunt hierover kenbaar te maken. Hieronder treft u een overzicht aan van de raadsbijeenkomsten die de drie gemeenten organiseren. Voorafgaand aan de forumbijeenkomst op 7 mei organiseert het projectbureau IJsselsprong van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond. Hier kunt u informatie over het plan IJsselsprong bekijken en eventuele vragen stellen aan de aanwezige deskundigen.

Gemeente Brummen
Donderdag 7 mei 2009
Forum (informerend met inspreekmogelijkheid)
21.15-22.30 uur
locatie gemeentehuis Brummen

Donderdag 28 mei 2009
Besluitvormende raadsvergadering
19.00 uur
locatie gemeentehuis Brummen

Gemeente Voorst
11 mei Rondetafelgesprekken en meningsvormend raadsdebat 25 mei Besluitvorming raad

Gemeente Zutphen
06 mei Forum met spreekrecht (deel 1)
14 mei Forum met spreekrecht (deel 2)
18 mei Besluitvorming raad