Ingezonden persbericht


Persbericht

Paralax sluit raamovereenkomst met Manpower

~ Personeelsplanningsoftware dient als strategisch product binnen uitzendorganisatie ~

Maarssen, 7 mei 2009 - Full-service uitzendorganisatie Manpower maakt voor de planning van zijn uitzendkrachten gebruik van Rostar CAS van Paralax Planning Solutions. De ondertekening van de driejarige raamovereenkomst is het begin van een brede uitrol van Rostar CAS binnen de organisatie. Sinds de zomer van 2008 is Manpower bezig met de implementatie van de personeelsplanningsoftware. Bij meerdere filialen is Rostar CAS reeds in gebruik en het doel is om dit jaar in vijfentwintig extra kantoren een uitrol te realiseren.

In 150 kantoren zorgen 750 consultants van Manpower in Nederland er elke dag voor dat uitzendkrachten aan het werk gezet worden. Voorheen werd binnen Manpower met Direct Pool Planner en Excel gewerkt. Toen er behoefte ontstond aan een nieuw planningssysteem was het vooral belangrijk dat het een systeem flexibel zou zijn; het moest per klant anders ingericht kunnen worden. De softwareoplossing hiervoor werd gevonden in Rostar CAS.

Gemiddeld levert Rostar CAS bij Manpower een tijdsbesparing op van ongeveer vier uur per week per planner. Nog een voordeel van Rostar CAS werd gevonden in de automatische kennisoverdracht. Kennis hoeft niet meer overgedragen worden van medewerker op medewerker, Rostar CAS houdt alles bij.

Barbara Sjoer, Project Consultant Business Development bij Manpower Nederland: "Goede planningssoftware is geen unique selling point meer, maar een noodzakelijke aanvulling op je e-tools. Heb je die niet, dan ga je verliezen in deze markt." Volgens Sjoer verwachten klanten steeds meer dat Manpower een bredere dienstverlening biedt. "Ze willen ondersteuning in hun hele poolmanagement, van vaste- tot flex- en incidentele medewerkers. Wij willen niet alleen een leverancier zijn, we willen naar een partnership."

Rob Buikema. Algemeen Directeur Paralax: "In de uitzendbranche is personeelsplanning belangrijker dan ooit. Vanwege de economische teruggang staan marges onder druk en zijn uitzendorganisaties op zoek naar manieren om kosten te besparen. Het maken van een betere planning is een eenvoudige manier om efficiënter te werken. Bovendien zorgt het voor een betere inzet van uitzendkrachten bij opdrachtgevers, die nu ook de personeelskosten scherp in de gaten houden."

Komend jaar wordt Rostar CAS in zo'n twintig vestigingen geïmplementeerd. De uitzendorganisatie verwacht veel van de functionaliteit zelfroosteren, die onder meer bestaat uit een sms-module en webfunctionaliteit. Beschikbare uitzendkrachten ontvangen een bericht op het moment dat een dienst vrij komt. Door een sms terug te sturen kunnen ze aangeven of ze kunnen komen werken, de melding wordt automatisch verwerkt in het systeem.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Paralax
Paralax ontwikkelt, programmeert en implementeert sinds 1980 software voor personeelsplanning. 28 jaar later is Paralax nog steeds marktleider in Nederland. Ook in het buitenland is Paralax actief, met name in Duitsland, België en Frankrijk neemt het aantal klanten toe. Met Rostar CAS biedt Paralax een nieuwe generatie personeelsplanningsoftware waarbij flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en hoogwaardige technologie hoog in het vaandel staan. Dankzij Rostar CAS kan inroosteren sneller, efficiënter en makkelijker. Voor het maken van schoolroosters heeft Paralax Rostar EduFlex.

Paralax werkt voor meer dan 600 klanten in 20 verschillende sectoren, waaronder de uitzendbranche, beveiliging, gezondheidszorg, overheid, en dienstverlening. Klanten zijn onder meer Adecco, Manpower, Trigion, het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, de Koninklijke Marechaussee, de ANWB, AKZO Nobel en de Efteling.

Over Manpower
Manpower is een full-service organisatie in de veranderende wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren op goed bereikbare locaties waar 750 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Het hoofdkantoor van Manpower Nederland is gevestigd te Diemen.

Voor meer informatie over Paralax Planning Solutions kunt u contact opnemen met: Paralax Planning Solutions
Bert Siekmann
Tel: +31 (0)346 707 100
E-mail: bert.siekmann@paralax.nl

Voor verdere informatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Paralax/c/451 of contact opnemen met: Freek Janssen van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: freekj@lewispr.com

--
LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com