Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso vervangt ICT-infrastructuur van Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (IMK) ~ Informatie-uitwisseling cruciaal bij advisering en begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap ~

Sliedrecht, 7 mei 2009 - Unit 4 Agresso gaat de complete ICT-infrastructuur van het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (IMK) herstructureren. Hiermee wordt de basis gelegd voor meer flexibiliteit in kennisuitwisseling binnen de adviesorganisatie voor gemeenten en ondernemers.

Het IMK helpt (vooral gemeentelijke) overheidsinstanties bij het verminderen van het aantal uitkeringsgerechtigden door het bevorderen van goed zelfstandig ondernemerschap. Ook geeft de onafhankelijke adviesorganisatie gevestigde ondernemers raad over het maken van belangrijke beslissingen. Door de economische crisis doen steeds meer organisaties een beroep op het IMK. Om hen snel van goed advies te voorzien, is een nieuwe ICT-omgeving nodig.

IMK wil dat de huidige ICT-omgeving wordt voorbereid op de nieuwe eisen van kennisuitwisseling. De veertien vestigingen moeten op een veilige en efficiënte wijze met elkaar worden verbonden. Er komt een nieuw serverpark op een centrale plek zodat de 130 medewerkers op elke locatie direct en snel toegang hebben tot hun gegevens. Daarnaast wordt de continuïteit vergroot en de beveiliging van het (draadloze) netwerk verhoogd. Als de operatie naar verwachting aan het eind van de zomer is voltooid, resulteert dat in nieuwe bedrijfskritische systemen die beter met elkaar communiceren en daardoor beter aansluiten op de eisen en wensen. Verder is het netwerk straks voorbereid om de systemen van het IMK te kunnen koppelen met die van derden.

Dave van Geelen, ICT-manager bij IMK: "ICT is de basis van alles en wordt steeds belangrijker. Directe aanleiding voor de herstructurering is de inmiddels verouderde ICT-infrastructuur en de kwetsbaarheid van enkele van onze bedrijfskritische systemen. Maar daarnaast willen we onze ICT-omgeving gereedmaken voor de toekomst. We maken nu een inhaalslag. Samen met Unit 4 Agresso hebben we een plan opgezet om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Belangrijkste reden om met Unit 4 Agresso in zee te gaan, is de gestructureerde manier van werken en duidelijkheid over de omvang van het project. Daarnaast is Unit 4 Agresso al jarenlang onze outsourcingpartner en kent onze organisatie door en door."

Aart van de Kuilen, business development manager Unit 4 Agresso Continuity & Security licht het project toe: "Door de virtualisatie van de serveromgeving zijn onze beheerders in staat om applicaties van het ene naar het andere systeem over te zetten zonder dat eindgebruikers bij IMK er iets van merken. Het beheer is zo probleemloos en zonder beperkingen voor de eindgebruikers uit te voeren. Daardoor verbeteren de continuïteit en de flexibiliteit enorm. Verder zijn er op ieder moment resources toe te voegen als daar vanuit applicaties behoefte aan is. De performance kunnen we zo beter managen. Door vervanging van de bestaande internet VPN-verbindingen door IPVPN is een centraal te beheren, veilige verbinding tussen de vestigingen en het hoofdkantoor van IMK mogelijk. Telewerken wordt veilig en eenvoudiger vanwege een centrale beveiliging. Aparte installatie van software op de thuiswerkplekken is niet meer nodig."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 14 Europese landen, vijf landen buiten Europa en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2008 een omzet van ¤ 394 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso had aan het eind van eind 2008 3.537 medewerkers in dienst. De aandelen worden verhandeld op Euronext Amsterdam (Symbool: U4AGR).

Voor meer informatie, kijk op: www.unit4agresso.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Unit-4-Agresso/c/384 of contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Freek Janssen
Tel: +31 (0)40 235 4600
Email: freekj@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com