Gemeente Borsele

Duurzaamheidsvisie

Op 6 mei jl. heeft het Borselse college van burgemeester en wethouders ingestemd met het concept van de duurzaamheidsvisie. U kunt het concept inzien tot en met 8 juni. Met inachtneming van de eventueel ingebrachte zienswijze wordt het concept vervolgens op 16 juli aanstaande aan de raad ter vaststelling aangeboden. Tegen deze vaststelling staat geen bezwaar of beroep open.

Â

De afgelopen vier jaar is het Borselse milieubeleid vormgegeven door middel van het milieubeleidsplan "Voor een gezond en veilig Borsele". In vier jaar is er veel veranderd in de manier waarop wij tegen milieuonderwerpen aankijken. U kunt hierbij denken aan de kennis en aandacht die er is voor klimaatverandering en het energievraagstuk. Het is ook duidelijk dat we hier niet alleen met milieuvraagstukken van doen hebben. Binnen de ontwikkeling van het duurzaamheidsbeleid wil Borsele, naast milieu-, ook een koppeling leggen met de sociale en economische belangen. Deze drie belangen moeten nu en in de toekomst met elkaar in evenwicht zijn. En bovenal moet het duidelijk zijn dat milieu een zaak van ons allen is.

Â

De duurzaamheidsvisie is een plan met een voorlopige looptijd van twintig jaar. Om te voorkomen dat onderdelen uit het plan achterhaald raken, vindt elke twee jaar een evaluatie plaats van de tot dan toe behaalde resultaten. Naar aanleiding hiervan kan bijsturing van doelstellingen en de planning plaatsvinden.

Â

Meer informatie

Het concept van de duurzaamheidsvisie ligt van 8 mei tot en met 8 juni 2009 ter inzage op het gemeentehuis, Stenevate 10, Heinkenszand, geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 uur. Ook kunt u het concept van de duurzaamheidsvisie vinden op www.borsele.nl. Binnen de termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand.