Gemeente Borsele

Vooraankondiging bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Borsele maken op grond van artikel
1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij de volgende bestemmingsplannen in voorbereiding hebben:
* Uitbreiding Baarland
Het plan voorziet in de realisering van een aantal woningen ten noorden van de Kolenwiegenhoek en de Torenstraat. Ook behoort de herbouw van de Slothoeve met twaalf woningen tot het plangebied.


* âRecreatieterrein Stelleplas 2010â
Actualisatie van de bestemmingsplannen âRecreatieterrein Stelleplas 1975â en âKampeer- en zomerwoningenterrein Stelleplasâ.


* âKern Kwadendamme 2010â
Actualisatie van de bestemmingsplannen âKwadendamme 1973â en âOud Vreeland Iâ. Daarnaast wordt het nog niet bestemde gedeelte van de dorpskern in het bestemmingsplan opgenomen.


* âKern Nisse 2010â
Actualisatie van de bestemmingsplannen âbebouwde kom Nisseâ, âNisse, gedeelte Diaconielaanâ, âBeschermd dorpsgezicht Nisseâ, Nisse, gedeelte âVernovenhoekâ en een gedeelte van âLandelijk Gebiedâ en âBorsels Buitenâ.


* âVan der Poest Clementstraat Nisseâ
Het plan voorziet in de realisering van meerdere woningen op de hoek Van der Poest Clementstraat / Akerweg.


* âDe Beukelaar, Hazelaarstraatâ
Aan de Hazelaarstraat 8 in âs-Gravenpolder staat op dit moment een gezinsvervangend tehuis. Dit tehuis wordt gesloopt. In plaats van dit tehuis komt een nieuwe woonzorgvoorziening met achttien zorgappartementen voor personen met een functiebeperking. Daarnaast is sprake van het realiseren van bijbehorende voorzieningen zoals gezamenlijke woonkamers, een kantoor en ruimte voor een slaapwacht.


* âOostgaardeâ
De woningbouwuitbreiding komt aan de oostzijde van âs-Gravenpolder, gelegen in het gebied Haagdijk, Lavendelstraat, Ligusterstraat en Magnoliastraat. Het plangebied sluit aan bij het bestaande bestemmingsplan ââs-Gravenpolder, gedeelte Weltevrede, C1â. Het plan voorziet in de bouw van omstreeks 105 woningen in verschillende categorieën.

Inspraakreacties/zienswijzen

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage die betrekking hebben op bovengenoemde bestemmingsplannen. U kunt op dit moment dus niet reageren. Inspraakreacties c.q. zienswijzen kunt u naar voren brengen gedurende de termijn van terinzagelegging van, respectievelijk, een voorontwerp bestemmingsplan of het ontwerp bestemmingsplan. Onafhankelijke instanties worden op dit moment niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over deze bestemmingsplannen.

Â

Kennisgevingen

De gemeente informeert u over de terinzagelegging van een bestemmingsplan door middel van een kennisgeving. De gemeente publiceert de kennisgeving omtrent een voorontwerp in de PZC. Een ontwerp bestemmingsplan en een door de gemeenteraad vastgesteld bestemmingsplan publiceert de gemeente in zowel de PZC als de Staatscourant. U kunt de kennisgevingen en de bestemmingsplannen te zijner tijd ook raadplegen op www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Â

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu op (0113) 238552.