Gemeente Borsele

Verleende stookontheffingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele maken bekend dat de volgende ontheffingen zijn verleend van het bepaalde in artikel 10.63, tweede lid, Wet milieubeheer betreffende het in artikel 10.2, eerste lid, Wet milieubeheer en van artikel 98 van de Algemene plaatselijke verordening 2008 gestelde verbod voor het zich ontdoen van afvalstoffen door deze buiten de inrichting te verbranden:

1. voor het houden van een kampvuur ten behoeve van de kindervakantiedagen op 3 september 2009, op een perceel gelegen aan de Troyeweg in Borssele, kadastraal bekend sectie B, nummer 1966,

2. voor het verbranden van ziek hout op een perceel gelegen aan de Slabbekoornseweg in Kwadendamme, kasastraal bekend sectie U, nummer 278.

Â

Van de ontheffingen mag eerst gebruik gemaakt worden twee weken na publicatiedatum, zijnde 21 mei 2009, mits hiertegen geen bezwaren zijn ingediend. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum waarop de ontheffingen aan de aanvragers zijn bekendgemaakt, tegen het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele. Ook kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg, postbus 5015, 4330 KA Middelburg een voorlopige voorziening worden gevraagd. Voor alle duidelijkheid wordt erop gewezen dat de datum waarop de ontheffingen aan de aanvragers bekend zijn gemaakt, bepalend is voor de termijn van zes weken en niet de verschijningsdatum van de Borselse Bode. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u in de gemeentegids van 2009 en op www.borsele.nl/bezwaarschrift.

Â

Aangezien met betrekking tot het onder 2 vermelde verzoek sprake is geweest van zieke planten/ziek hout, is - in verband met het gevaar van overbrenging van deze ziekte op gezonde planten/bomen - onmiddellijk van de ontheffing gebruik gemaakt.

Â

Heinkenszand, 7 mei 2009