Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
7 mei 2009

JORT KELDER DEBATLEIDER HALVE FINALE STUDENT OF THE YEAR VERKIEZING

GRONINGEN - Donderdag 7 mei zullen de halve finalisten van de Student of the Year verkiezing het tegen elkaar opnemen tijdens een debat. Het debat is onderdeel van de drie 'kennistesten' die deel uitmaken van de halve finale. Het debat vindt vanmiddag om 16.00 uur plaats in 'Huis de Beurs' in Groningen en zal geleid worden door Jort Kelder.

De 24 halve finalisten zijn studenten uit diverse steden in Nederland. Tijdens het debat kunnen de deelnemers extra stemmen ontvangen en hiermee extra kans maken op een plek in de finale.

Debattraining
Voorafgaand aan het debat zullen de halve finalisten een rondleiding krijgen bij PRA International, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor geneesmiddelen in Zuidlaren. Hier zullen ze uitleg krijgen over medicijntesten ter voorbereiding op het debat. Ook zullen de deelnemers hier een debattraining krijgen van wereldkampioen debatteren, Lars Duursma. Na deze training zal zullen de halve finalisten vertrekken naar 'Huis de Beurs' in Groningen waar het debat plaats zal vinden. De groep wordt opgesplitst in 8 voorstanders en 8 tegenstanders. De halve finalisten zullen zich moeten profileren door middel van hun 'debatskills' en inhoud.

Het debat

Het debat start om 16:00 uur en zal uit drie rondes bestaan, waarin iedere ronde een andere stelling vertegenwoordigt. De rondes bestaan uit een 10 minuten vast rollenpatroon (voor & tegen), gevolgd door een 5 minuten één-op-één debat. Beide teams kiezen een afgevaardigde voor het één-op-één debat. Het thema van het debat is 'geneesmiddelenonderzoek'. Er zullen drie stellingen aan bod komen.

Juryleden en presentatie
BN'er Jort Kelder zal de presentatie van het debat op zich nemen. De juryleden bestaan uit Arnaud Huisman (directie PRA International), Regina Zwaagstra (hoofdredacteur Studenten.net) en Floor de Koning (Voorzitter Groninger Debating Society Kalliope). Na eindoverleg tussen de juryleden wordt bepaald welke mannen en vrouwen op de eerste, tweede en derde plaats belanden. Zij zullen extra stemmen toegekend krijgen. Het debat wordt vastgelegd op video en uitgezonden op Studenten.net en 101.tv van BNN.

Einde persbericht

Over Studenten.net
De organisatie van de Student of the Year verkiezing is in handen van Studenten.net. Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 262.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.