Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 mei 2009

M-Lab on Tour in seizoen 2010-1011
Into the Woods eerste landelijke productie

In seizoen 2010-2011 gaat M-Lab op verzoek van verschillende schouwburgdirecties on Tour. Twee eigen producties gaan op reis: één bestaande musical en één geheel nieuw geschreven productie (tekst en muziek). De bestaande productie is bekend: Into the Woods van Stephen Sondheim. Geprobeerd wordt de oorspronkelijke cast uit 2007 met onder meer Vera Mann, René van Kooten en Freek Bartels bij elkaar te krijgen. Later wordt in samenspraak met de deelnemende schouwburgen de beste nieuwe M-Lab-productie bepaald.

M-Lab opende in september 2007 haar deuren met als doel inhoudelijke en artistieke muziektheaterproducties te produceren als aanvulling op het bestaande repertoire. Veertien producties zijn te zien geweest in het eigen theater in Amsterdam-Noord. Nu, twee jaar na opening van het laboratorium voor muziektheater, blijkt ook in het land belangstelling te zijn voor de kenmerkende M-Lab producties.

De theaters die hun belangstelling hebben getoond zijn het oude Luxor Theater Rotterdam, Parktheater Eindhoven, Amphion Doetinchem, De Oosterpoort Groningen, De Harmonie Leeuwarden, Orpheus Apeldoorn, Parkstad Limburg Theaters Heerlen, Diligentia Den Haag, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Twente Enschede, de Leidse Schouwburg en het Chassé Theater Breda.

www.m-lab.nl

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, stadsdeel Amsterdam Noord en het ministerie van OC&W. Noot voor de redactie,