Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dépex in zee met MSA-ICT voor systeembeheer

Houten, 7 mei 2009 - Dépex, distributeur van technische producten voor laboratoria, heeft MSA-ICT gekozen voor het beheren van zijn ICT-omgeving. MSA-ICT levert al negen jaar hardware aan de distributeur en kan nu ook zijn kwaliteiten op het gebied van beheer tentoonspreiden.

Dépex is een toonaangevende distributeur van technische producten zoals instrumentatie en medische electronica voor laboratoria. Het bedrijf levert bijvoorbeeld centrifuges en koel- en vrieskasten aan onder andere de medische, bio- en voedingsmiddelenmarkt. Tot voor kort beheerde het 30 koppen tellende bedrijf de ICT-omgeving zelf. Maar groei en professionalisering deed de directie nu anders besluiten.

MSA-ICT heeft voor Dépex drie servers geleverd en geïnstalleerd: een SQL-server, een printer en files server en een mailserver. Daarnaast heeft MSA-ICT Server & Netwerk Monitoring opgezet, dit behelst het monitoren van de belasting op de server en het ondervangen, signaleren en oplossen van problemen met zowel het netwerk als de server. Ook verzorgt MSA-ICT de online back-up voor Dépex. De ICT-dienstverlener heeft het gehele proces en zorg van de migratie uit handen genomen.

Voor de medewerkers van Dépex is de migratie naar de nieuwe servers nagenoeg geruisloos gegaan. Piet Groeneweg, verantwoordelijk voor ICT bij Dépex, was erg gecharmeerd van de aanpak: 'De voorbereiding werd geheel zelfstandig uitgevoerd. De inventarisatie was uitermate accuraat. Ik voel een sterke verantwoordelijkheid en vind het moeilijk om het uit handen te geven, maar dit is verrassend goed gegaan'.

Servet en tafellaken

Het uitbesteden van ICT-beheer aan een derde partij levert vele voordelen op. Zo worden de risico's beperkt, wordt de zorg uit handen genomen en wordt gegarandeerd dat de kennis altijd op peil is. In een situatie als die van Dépex levert het ook nog andere voordelen. Dépex verkeert in een situatie die veel MKB-bedrijven zullen herkennen: te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Het aannemen van een fulltime systeembeheerder is niet nodig en daarbij te kostbaar, maar het bedrijf is te groot geworden voor een amateur. In zo'n geval kan het een hele geruststelling zijn als de zorg uit handen wordt genomen.

'Dat heeft MSA-ICT uitstekend gedaan', vindt Groeneweg. 'Ze hebben het bedrijf aangevuld met ideeën en konden hier snel invulling aan geven. Ze kunnen zelfstandig keuzes maken, maar weten ook wanneer ze wel moeten overleggen. Ik had veel meer gehannes verwacht. We hebben best bijzondere software en dat is zonder problemen overgezet naar de nieuwe situatie.'

Over Dépex

Dépex is een toonaangevende distributeur van technische producten zoals instrumentatie en medische electronica voor laboratoria. Het bedrijf levert bijvoorbeeld centrifuges en koel- en vrieskasten aan onder andere de medische, bio- en voedingsmiddelenmarkt. De markt wordt gekenmerkt door lange levertijden en duurzame en kostbare producten voor de zakelijke markt. Dépex is gevestigd in Houten. Zie voor meer informatie www.depex.nl. Over MSA-ICT

MSA-ICT is een ICT-dienstverlener met meer dan negentien jaar ervaring in het Nederlandse bedrijfsleven en overheidswezen. Met de onderdelen MegaSellers.nl, MSA-ICT Business Services en MSA-ICT Logistic Services helpt het bedrijf organisaties processen te automatiseren, winstgevende beslissingen te nemen en groei te realiseren. De persoonlijke benadering van klanten, de soepele logistieke afhandeling en de technische en bedrijfsmatige kennis van de adviseurs zorgen voor een succesvolle implementatie. Voor meer informatie over diensten en producten van MSA-ICT, zie: www.msa-ict.nl.



Ingezonden persbericht