De Haagse Hogeschool

Rabobank topman Bert Heemskerk geeft minimasterclass op De Haagse Hogeschool

Bankier met uitgesproken mening over leiderschap in roerige tijden

Bert Heemskerk geeft op donderdag 7 mei 2009 een minimasterclass op De Haagse Hogeschool over leiderschap in roerige tijden. Heemskerk zit al veertig jaar in het bankiersvak. Als voorzitter van de Raad van Bestuur van de enige Nederlandse bankverzekeraar die nog zonder staatssteun draait, maakt hij de kredietcrisis mee âvan binnenuitâ. Hij heeft een duidelijke visie op de toekomst: het moet afgelopen zijn met het nemen van onverantwoorde risicoâs - de financiële âluchtbellenâ die in zijn ogen de crisis hebben veroorzaakt.

Over wat we kunnen doen om de economie weer aan de gang te krijgen en tegelijk beter in te richten, vertelt Heemskerk graag en goed. Bij banken, maar ook bij ondernemers en gewone hypotheekhouders blijkt voorzichtigheid op lange termijn het meeste op te leveren. Daarnaast spreekt hij vanuit zijn interesse voor wat er ânog meerâ is (Heemskerk studeerde filosofie en theologie) met wijze woorden over wat dit nu betekent en hoe we de crisis kunnen gebruiken om iets goeds voor de volgende generatie te kunnen achterlaten.

De minimasterclass op 7 mei is de tweede in een reeks van drie masterclasses over âLeiderschap in risicovolle tijdenâ die door de Academie voor Masters & Professional Courses van De Haagse Hogeschool wordt georganiseerd. Doorgewinterde leiders geven hun visie en delen hun ervaringen over leiderschap. Generaal b.d. Dick Berlijn ging Heemskerk voor (14 april) en kleurrijke ondernemer Hennie van der Most sluit het drieluik af (23 september).

De Academie voor Masters & Professional Courses organiseerde eerder al diverse succesvolle masterclasses. Zo waren er in 2008 een masterclass âRisicomanagementâ met als gastspreker Nick Leeson en een zeer inspirerende masterclass op het gebied van âNationale Veiligheidâ met Rob de Wijk.

Programma 15.00 uur Ontvangst met koffie en thee 15.30 uur Welkomstwoord door Pim Breebaart, voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool 15.45 uur 1e lezing door Bert Heemskerk, bestuursvoorzitter van de Rabobank 16.30 uur 2e lezing door Ludo Daems, verbonden aan de Academie voor Masters & Professional Courses 17.45 uur Pauze 18.00 uur Paneldiscussie met Bert Heemskerk en Ludo Daems. Onder leiding van Marleen Janssen Groesbeek, journalist Financieele Dagblad.

18.45 uur Borrel Plaats De Haagse Hogeschool Johanna Westerdijkplein 75 2521 EN Den Haag