Effie awards

Amsterdam 7 mei, 2009

14 cases in 2e Effie ronde

Aanstaande maandag worden 14 cases aan een tweede beoordeling door de EffieJury onderworpen. Voor deze tweede ronde heeft de jury het creatieve materiaal ontvangen dat is ingezet in de campagne. In een aantal cases is bovendien aanvullende informatie opgevraagd. Voor één case had de aanvullende informatie uiteindelijk tot gevolg dat deze alsnog door mocht naar de 2e ronde. In deze ronde beoordeelt de jury de cases op drie aspecten, te weten ambitie (20%), creatie in relatie tot strategie (40%) en resultaat (40%).
Voorafgaand aan de juryvergadering heeft ieder jurylid zijn/haar punten ingeleverd. Het gemiddelde cijfer ( tussen 5 en 9) dat dit oplevert is de start voor de tweede Effie bespreking. Aan het einde van deze bespreking geeft ieder jurylid per case vertrouwelijk zijn eindoordeel voor de drie aspecten.
Op 17 juni, de dag van de uitreiking, wordt het gemiddelde eindoordeel van de jury bekend gemaakt. Cases met een 7 - 7,5 ontvangen een Bronzen

Effie. Cases met een cijfer tussen 7,5 en 8 ontvangen een Zilveren Effie. Cases met een 8 of hoger ontvangen een Gouden Effie.

De EffieUitreiking 2009 vindt plaats op woensdag 17 juni 2009 in het Tuschinski Theater te Amsterdam.