Netwerkmatch Pafemme@work bij Vrouw en Vaart


AMSTERDAM, 20090507 -- Op donderdag 14 mei a.s. organiseren Stichting Pafemme en Kenniscentrum Nieuwe Kansen Nieuw West de netwerkmatch Amsterdam Nieuw West voor vrouwen en werkgevers die willen investeren in hun toekomst. De Netwerkmatch Amsterdam Nieuw West is in vrouwencentrum Vrouw en Vaart, President Allendelaan 733 in Amsterdam van 12.30 - 15.00 uur. Pafemme organiseerde al eerder met succes een netwerkmatch die gemiddeld door 120 vrouwen werd bezocht.

Veel vrouwen willen werken, willen verder komen, zichzelf ontplooien. Maar vaak is de eerste stap te moeilijk. Het mooie van deze netwerkmatch is dat de vrouwen en de partijen op een laagdrempelige manier met elkaar kennismaken. Het gaat om ontmoeten, netwerken uitbouwen, elkaar van informatie voorzien, gebruik maken van de aanwezige talenten en bovenal komen tot succesvolle matches!

De Netwerkmatch Amsterdam Nieuw West start in de ochtend met workshops voor de vrouwen. Hiermee maken zij zich klaar voor de meet and greet in de middag. Om 12.00 uur is er een gezamenlijke lunch waarbij er al informeel kennis gemaakt kan worden. Daarna opent Nezos Demirel om 12.30 uur officieel het middagprogramma. Kijk voor het volledige programma op:
www.pafemme.nl (Activiteiten-pafemme@work)

Voor 38 vrouwen uit Amsterdam Nieuw West is de Netwerkmatch Amsterdam Nieuw West de afsluiting van hun training EVC onbetaalde zorgarbeid. EVC staat voor Erkenning van (elders of eerder) Verworven Competenties. Daarmee grepen deze vrouwen de kans om hun talenten, opgedaan in onbetaalde zorgarbeid, te leren verzilveren op de arbeidsmarkt. Zij verstevigden hiermee hun zelfvertrouwen en leerden hun eigen mogelijkheden (h)erkennen en benutten. Bijzonder aan deze trainingmethodiek is dat de onbetaalde arbeid in huishouden, mantelzorg en vrijwilligerswerk als uitgangspunt wordt genomen om competenties te benoemen. Zorgen voor kinderen en het huishouden worden vaak afgedaan als `niets doen.' Maar deze bezigheden vragen om veel talenten en vaardigheden. Deze talenten stonden in deze training centraal.

De Stadsdeelwethouder Osdorp Martje Postma (o.m. verantwoordelijk voor Onderwijs, Welzijn & Zorg) reikt om 12.45 uur aan deze 38 vrouwen die met succes de training EVC onbetaalde zorgarbeid hebben afgerong, hun certificaat uit. EVC onbetaalde zorgarbeid is een krachtig loopbaaninstrument, ontwikkeld door de FNV Vrouwenbond.

Vrouwen uit Amsterdam die willen investeren in hun toekomst zijn van harte welkom. Aanmelden is verplicht en kan tot 10 mei via www.pafemme.nl (zie Activiteiten-pafemme@work).

De netwerkmatch wordt financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Osdorp, Koers Nieuw West en Stichting Pafemme. De organisatie is in handen van PaFemme (een stichting die de participatie van migranten vrouwen stimuleert), Nieuwe Kansen Nieuw West, UWV Werkbedrijf, Vacature Service Amsterdam en het P-team Amsterdam Nieuw West. De netwerkmatch vindt plaats op donderdag 14 mei bij vrouwencentrum Vrouw en Vaart en duurt van 12.30 tot en met 15 uur.





Ingezonden persbericht