Berlijn beste hotelimago in Europa, Amsterdam afknapper


BOTTIGHOFEN, 20090507 -- Het hotelimago van Berlijn is zeer positief ontvangen bij vele vakantiegangers. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van HolidayCheck naar het hotelaanbod in grote Europese steden. De reisportal berekende op basis van ruim 16.600 hotelbeoordelingen een algemene index (1 op 6) van de beste en slechtste hotels. De resultaten zijn zeer verrassend.

Berlijn, Madrid en Venetië aan kop
Op basis van verschillende criteria, zoals de inrichting van het hotel, de keuken, het sportaanbod en de kwaliteit van de roomservice biedt Berlijn haar bezoekers de beste hotels. Met een gemiddelde van 5,2 zijn de hotels in de Duitse hoofdstad de meest populaire van Europa.

Toeristen zijn tevens zeer tevreden over de hotels in Madrid, met een gemiddelde score van 5 heeft de mediterrane stad een goede tweede plaats weten te bemachtigen.

Venetië, moet haar status van de meest romantische stad ter wereld hoog houden, en dat bewijst ook de kwaliteit van de hotels. Zo hebben gebruikers van HolidayCheck die verbleven in de waterrijke stad, Venetiaanse hotels bekroond met een gemiddelde score van 4,9.

Amsterdam, de cijfers liegen er niet om
Helaas behoort het hotelaanbod van Amsterdam niet tot de meeste geliefde. Onze hoofdstad scoort een magere 4,2. De prijs- kwaliteitsverhouding van de hotels vinden veel gebruikers zeer teleurstellend. Echter het bij toeristen populaire Londen behoort tot de slechts gewaardeerde. De hotels zijn een flinke afknapper in vergelijking met de andere Europese steden en scoren een schamel gemiddelde van 3,7.





Ingezonden persbericht