Kassa- en betaalsysteem sportverenigingen biedt efficiëntie achter bar


Jong ondernemersduo Le Credit Sportif professionaliseert sportverenigingen met nieuw kassasysteem

UTRECHT, 20090507 -- Gezien het feit dat de financiële crisis nu ook sportclubs en vereniging dreigt te raken, komen twee jonge ondernemers met een innovatieve oplossing: een speciaal voor sportclubs en verenigingen ontwikkeld kassa- en betaalsysteem. Het jonge Le Credit Sportif is het eerste bedrijf dat gespecialiseerd is in kassa- en betaalsystemen voor sportclubs en verenigingen.

Sportclubs vertrouwen op drie bronnen van inkomsten: sponsoring, contributie en de barinkomsten. Door de huidige crisis nemen de sponsorinkomsten af. Dit verlies aan inkomsten moet worden gecompenseerd door een van de andere bronnen van inkomsten. Aangezien een sportclub zich uiteraard pas als laatste redmiddel tot de leden wil wenden voor een verhoging van de contributie, zullen er op het gebied van barinkomsten veranderingen moeten worden ingevoerd om financieel gezonder te worden.

Sportclubs werken vaak met vrijwilligers, daarom heeft Le Credit Sportif een systeem ontwikkeld waar elke vrijwilliger mee kan werken. Het concept kenmerkt zich door een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en biedt sportverenigingen een goede oplossing voor huidige (vaak voorkomende) problemen, die leiden tot inefficiëntie achter de bar.

Door gebruik te maken van het kassa- en betaalsysteem krijgt men inzicht in de inkomsten en uitgaven op de club, aangezien de terminal de transacties gedetailleerd registreert. Door middel van een digitale beheeromgeving zijn de gegevens gemakkelijk online te benaderen voor een efficiënt voorraadbeheer. Hierdoor wordt de administratie gemakkelijker, duidelijker en sneller.

Le Credit Sportif verwacht dat in de toekomst steeds meer clubs een cashless betaalsysteem willen hebben. Om op deze trend in te spelen heeft Le Credit Sportif aan de gebruiksvriendelijke kassa de mogelijkheid gekoppeld om betaalpassen te introduceren. Zo kunnen verenigingen het aantal contante middelen terugbrengen. Daarnaast vergroot het werken met dit kassasysteem de omzetmarges en verhoogt het de omzet.

Een meerwaarde van het betalen met persoonsgebonden passen is dat de barmedewerker in een oogopslag kan zien of de klant of iemand oud genoeg is om alcohol te drinken. Op deze wijze speelt Le Credit Sportif in op de alcoholproblematiek onder jongeren op de sportverenigingen.
Sinds een half jaar draait het kassa- en betaalsysteem met succes op Hockeyclub HGC in Wassenaar. Deze vereniging heeft besloten om de bar beter te structureren door middel van het implementeren van dit systeem. Het systeem is zowel voor grote, als kleine verenigingen geschikt. Het succes bij HGC heeft tot gevolg dat Le Credit Sportif op dit moment met 40 andere sportclubs en verenigingen in onderhandeling is.

Le Credit Sportif is te vinden op www.lecreditsportif.nl en te bereiken via info@lecreditsportif.nl