Ingezonden persbericht

Persbericht
Datum 7 mei 2009

Filmmaakster ziet prijs aan voor spam

Bodhitv, de jongerensite van de Boeddhistische Omroep (BOS) heeft de eerste prijs gewonnen in een journalistieke competitie. De competitie is uitgeschreven door de Koreaanse ambassade te Brussel in samenwerking met het European Journalist Centre. Het winnende video item heet 'De glimlach van de Boeddha' en is een verslag van de gelijknamige tentoonstelling die eind 2008 in het Bozar museum te Brussel plaatsvond.

De glimlach van de Boeddha is een overzichtstentoonstelling van Koreaans boeddhistische kunst. Regisseur Anne Kleisen: 'Ik had een mail gekregen van de organisatie maar die had ik weggegooid omdat ik aannam dat het spam was. Wat doe jij met mails van een onbekende afzender met in de titel: 'You have won first prize'? Maar het is dus echt waar en ik ben er erg blij mee! Volgende week gaan cameraman Dimitri Gáscér en ik naar Brussel om de prijs in ontvangst te nemen'. Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro verbonden.

Bodhitv is een initiatief van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) en richt zich op jongeren van 18 tot 30 jaar. Bodhitv biedt jongeren een podium om met elkaar te discussiëren, elkaar te informeren en ervaringen uit te wisselen over boeddhisme en spiritualiteit. De redactie bestaat uit acht jongeren. De hoofdredactie wordt gevoerd door Anne Kleisen. www.bodhitv.nl is de tweede website van de BOS. Behalve naar deze site, kunnen geïnteresseerden ook surfen naar www.boeddhistischeomroep.nl.

----------
Noot voor redacties,