Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
7 mei 2009

Wereldrecord op het grootste bed springen viert allergrootste aanbod ooit van gratis overnachtingen

Om de lancering van het `Biggest Free Nights'-aanbod door IHG (InterContinental Hotels Group) te vieren, nemen vandaag, 7 mei 2009, 20.000 mensen deel aan de grootste sprong op een bed uit de geschiedenis, waarbij op de vier grootste bedden ter wereld wordt gesprongen. In Shanghai, Parijs, Londen en New York zullen duizenden mensen 16 uur lang op gigantische bedden springen om de 5 miljoen gratis hotelovernachtingen te vieren die voor het grijpen liggen en zo het record voor bedspringen te vestigen. Schrijf je in op www.getafreenight.com/bedjump om deel te nemen aan de promotie en alle actie op de bedden te volgen.

Een team van 100 mensen werkte vijf weken lang aan de bedden van 10 bij 15 meter, waarop vervolgens 30 tweepersoonsmatrassen en een gigantisch donsdeken werd gelegd dat groot genoeg is voor 65 gewone tweepersoonsbedden. Voor de bouw van de bedden was zes ton staal, 1.000 kilo hout en meer dan 200.000 bouten en moeren nodig.

Olympische turners en trampolinespringers zullen het wereldrecord bed springen op gang trekken. Die vinden allemaal op dezelfde dag plaats over de hele wereld, van het oosten tot het westen:


· Century Square, Shanghai, China: Jiang Yi Qi, kampioene in de 2008 Trampoline World Cup bij de vrouwen, treedt op

· La Place de la Défense, Paris, France: Marina Ducroux, trampolinekampioene in 2007 en David Martin, viervoudig winnaar op de trampoline, luiden de festiviteiten in
· Covent Garden, Londen, VK: Jamie Moore en James Higgins van het Britse team voor Londen 2012 treden op

· Bryant Park, New York, VS: Shawn Johnson, winnares van de gouden medaille evenwichtsbalk op de Olympische Spelen van 2008 en individuele winnares van de zilveren medaille allround, komt springen

"Met ons `Biggest Free Nights'-aanbod bieden we 5 miljoen gratis overnachtingen aan in ruim 4.000 hotels in 100 landen bij zeven van onze ketens, waaronder Holiday Inn. Om ons aanbod te vieren, nodigen we mensen uit om op onze enorme bedden te komen springen en zo het plezier van op een




bed springen te herontdekken en een brede glimlach op hun gelaat te toveren," aldus Tom Seddon,

Chief Marketing Officer van IHG.

Bezoek www.getafreenight.com/bedjump om 's werelds grootste beddensprong in actie te zien ­ en je in te schrijven voor de promotie.
Voor high resolution photos over dit persbericht, surf naar www.vismedia.co.uk USERNAME: media@ihg.com
PASSWORD: media

-Einde-

Noot aan de redactie:

InterContinental Hotels Group PLC (IHG) uit Groot-Brittannië (LON:IHG, NYSE:IHG (ADRs)) is de grootste hotelgroep ter wereld wat het aantal kamers betreft. Via verschillende dochterondernemingen bezit, beheert, leaset of geeft IHG concessies in bijna 4000 hotels en meer dan 590.000 kamers in bijna 100 landen en gebieden over de hele wereld. IHG heeft een portefeuille erkende en vermaarde hotelmerken, waaronder InterContinental® Hotels & Resorts, Crowne Plaza® Hotels & Resorts, Holiday Inn® Hotels and Resorts, Holiday Inn Express®, Staybridge Suites®, Candlewood Suites® en Hotel Indigo®, en beheert ook 's werelds grootste getrouwheidsprogramma voor hotels, Priority Club® Rewards genaamd, dat wereldwijd meer dan 39 miljoen leden telt.

Op 31 december 2008 had IHG 11 hotels in Nederland, waarvan 1 InterContinental, 4 Crowne Plaza, 5 Holiday Inn en 1 Express by Holiday Inn Hotel.

Met meer dan 1700 hotels in ontwikkeling zal IHG ongeveer 150.000 medewerkers recruteren om de volgende jaren zijn globale expansie te ondersteunen.

IHG biedt informatie en online boekingen voor al zijn hotelmerken op www.ihg.com en informatie over het Priority Club Rewards-programma op www.priorityclub.com .

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht