Beachduo Remmers-Wesselink door naar hoofdtoernooi


Gelegenheidsduo als enige Nederlandse damesteam door naar hoofdtoernooi Spanish Masters

GRAN CANARIA, 20090507 -- Beachvolleybalsters Daniëlle Remmers (19) en Marloes Wesselink (21) hebben in de kwalificaties van de Spanish Masters (CEV) vandaag goede zaken gedaan. Het gelegenheidsduo raakte steeds beter ingespeeld en wist zich als enige Nederlandse damesteam te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Slechts vier Europese teams konden zich nog kwalificeren in het sterk bezette, eerste Europese beachvolleybaltoernooi van dit seizoen.

Na de eerste ronde met een winst van 2-0 af te sluiten, werd de tweede wedstrijd tegen de ervaren Engelse dames Dampney-Mullin erg lang uitgesteld. Beide teams waren flink aan elkaar gewaagd, en een derde set moest uiteindelijk de beslissende worden (21-17, 18-21 en 17-15). De wedstrijd daarop was tegen het Poolse duo Urban-Wiatr (in 2004 nog wereldkampioen geworden onder 18 jaar, in het Italiaanse Termoli). De eerste set werd met 21-17 gewonnen door Daniëlle en Marloes. In de 2de set, namen de Poolse meiden het initiatief. Bij een achterstand van 20-18 lag het uitzicht op een 3de set voor de hand, maar de Nederlandse meiden trokken de wedstrijd naar zich toe met 23 -21 op het scorebord. Hiermee was het hoofdtoernooi bereikt.

De Spanish Masters (CEV) worden gehouden tot en met 10 mei 2009.Remmers en Wesselink vormen een gelegenheidsduo totdat Sophie van Gestel (17) haar HAVO examens heeft afgerond aan het einde van deze maand





beachteam Remmers-van Gestel