Ingezonden persbericht


Première Is There Anybody Out There?
van Kenneth Homstad (NO) / hetveem werkplaatsproductie over hoopvol verlangen in het park bij nacht

wo 6 (try-out), do 7 (première) t/m zo 10 mei 2009, 20.30u

Op donderdag 7 mei gaat de nieuwe productie van de Noorse Kenneth Homstad in première in hetveem theater.

In Is There Anybody Out There? zoeken twee personen op het podium een manier om met elkaar in contact te komen. Ze doen verschillende pogingen. Maar na een tijdje blijken ze eigenlijk drukker met die pogingen dan met het werkelijke contact zelf. Het moment dat ze elkaar hadden kunnen ontmoeten gaat zo onzichtbaar aan hen voorbij. Is There Anybody Out There? is een zoektocht naar perfecte communicatie.

Kenneth Homstad maakte vorig jaar zijn eerste hetveem werkplaatsproductie Conquest of Paradise (2008). Thema's in het werk van Kenneth zijn het contrast tussen cultuur/vorm en natuur/werkelijkheid, en tussen gespeeld en echt. Daarbij doorkruist hij zijn voorliefde voor vorm en esthetiek graag met onvoorspelbare, 'echte' elementen. Ook in Is There Anybody Out There? wordt het speelvlak 'bevolkt' door 'echte' dingen.

Het is nacht.

Onbekenden komen naar het park.

Ze zijn op zoek naar een ander,

iemand aan wie ze zich kunnen tonen.

Ze verlangen naar een gedeeld moment.
Ze doen hun best en proberen hoopvol te blijven.

Wij weten dat ze niet alleen zijn.

Language no problem.

concept, regie Kenneth Homstad met Anne van Dorp, Fabián Santarciel de la Quintana e.a. scenografie, kostuum Theresia Knevel licht Adriaan Beukema advies Sanne van Rijn

Kenneth Homstad (No) studeerde in 2006 af aan de Mime opleiding in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen speelde hij bij het Noorse Theater in Oslo in de toneelversie van Le Grand Cahier van Agota Kristof, J.M. Barrie's Peter Pan en de door Jon Fosses bewerkte Oedipus en Antigone, Death in Thebes. Meest recent speelde hij in de productie Placticine van Vasilij Sigarev dat speelde in Kazantsev Centrum voor Hedendaags Theater in Moskou. In 2008 ging zijn eerste hetveem werkplaatsproductie Conquest of Paradise in première die ook te zien was op festival Landing08 in Trondheim (No).

Is There Anybody Out There? werd mede mogelijk gemaakt door VSBfonds.

---- --