Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix receiver voor iPhone en iPod beschikbaar via Apple App Store ~ Verdere aankondigingen tijdens Citrix Synergy 2009: upgrade van Citrix Essentials, introductie van NetScaler VPX en uitbreiding C3-platform en -programma ~

Vianen, 7 mei 2009 - De Citrix Receiver voor de iPhone en iPod is vanaf nu beschikbaar in de Apple App Store. Dat maakt Citrix Systems bekend tijdens het evenement Synergy 2009 in Las Vegas. Daarnaast heeft Citrix nog een aantal aankondigingen gedaan: een upgrade van Citrix Essentials voor XenServer en Hyper-V, de introductie van NetScaler VPX en de uitbreiding van het C3 Cloud Computing-platform en -programma.

Een samenvatting van deze aankondigingen is hieronder te vinden, net als een verwijzing naar de volledige, Engelstalige persberichten.

//..

Citrix Receiver applicatie beschikbaar via de Apple App Store

Citrix Receiver applicatie is vanaf nu beschikbaar in de Apple App Store. Deze applicatie geeft gebruikers van de iPhone en iPod vanaf elke locatie toegang tot hun Windows-applicaties en -documenten. Bedrijven krijgen met hun bestaande Citrix XenApp-infrastructuur snel en veilig toegang tot een flexibele en productieve mobiele werkomgeving.

Citrix Receiver voor iPhone en iPod touch is volledig aangepast aan het Multi-Touch scherm van de toestellen. Hiermee kunnen gebruikers met verschillende aanrakingen binnen documenten in- en uitzoomen, klikken en scrollen.

Citrix biedt dankzij de unieke feature Doc Finder met één klik snelle toegang tot belangrijke documenten die zijn opgeslagen in het bedrijfsnetwerk. Gebruikers kunnen vanaf hun iPhone en iPod touch snel zakelijke documenten vinden, bekijken, bewerken en verzenden. Aangezien deze documenten zijn opgeslagen in het datacenter en worden benaderd via een beveiligde en versleutelde link, blijven data en applicaties altijd veilig.

Als onderdeel van Citrix Receiver voor de iPhone en iPod touch, introduceert Citrix ook een nieuwe App Viewer-technologie. Hiermee wordt het makkelijk om bedrijfsapplicaties weer te geven in een layout die volledig geschikt is voor de mobiele telefoon.

Voor het volledige persbericht:
http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1690175

Citrix introduceert upgrade voor Citrix Essentials for XenServer en Hyper-V

Citrix introduceert een significante upgrade voor Citrix Essentials for XenServer en Hyper-V. Deze onlangs aangekondigde productlijn voegt geavanceerde virtualisatie-beheertools toe aan twee van de snelst groeiende virtualisatieplatforms ter wereld. Versie 5.5 van Citrix Essentials helpt gebruikers van beide platforms om datacenters beter te beheren en meer schaalbaar en flexibel te maken door de toevoeging van open technologieën. Tegelijkertijd kondigt Citrix versie 5.5 van Citrix XenServer aan. Deze versie heeft een groot aantal nieuwe features waarmee een eenvoudiger beheer en bredere integratie met bedrijfssystemen mogelijk wordt.

De nieuwe features van Citrix Essentials 5.5 zijn: uitgebreide storage integration, geautomatiseerd stage management en dynamic workload balancing. De nieuwe versie van XenServer bevat onder meer geconsolideerde backup, verbeterde conversiemogelijkheden en een verbeterde zoekfunctie.

Voor het volledige persbericht:
http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1690242

NetScaler VPX maakt NetScaler virtueel

Citrix introduceert NetScaler VPX, een software-gebaseerde virtual appliance versie van de hardware appliance productlijn NetScaler MPX. NetScaler versnelt en beveiligt webapplicaties voor duizenden bedrijven en is de delivery-infrastructuur van de meeste grote consumentensites en cloud providers ter wereld. Hierdoor bereikt de oplossing dagelijks naar schatting 75 procent van alle internetgebruikers wereldwijd.

NetScaler werd tot nu toe met name gebruikt voor grote webapplicaties. Het gebruik en beheer vereiste specifieke netwerkkennis. Door de introductie van NetScaler VPX wordt de functionaliteit van NetScaler ook beschikbaar in een eenvoudig, flexibel en voordelig format. NetScaler VPX kan van het web worden gedownload en draait op elk standaard serverplatform.

Voor het volledige persbericht:
http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1690245

Citrix breidt Citrix C3 Cloud Computing-platform en -programma uit

Citrix Systems breidt zijn Citrix Cloud Center (Citrix C3) productfamilie uit met de toevoeging van Citrix XenApp en Citrix XenDesktop. Beide producten maken het voor service providers mogelijk om Windows-applicaties en desktops as a service aan te bieden. Een belangrijk onderdeel van de uitbreiding is het nieuwe channel partner programma Citrix Service Provider (CSP). Dit programma is ontworpen voor service providers die hosted software services naar eindgebruikers aanbieden. Deze service providers hebben steeds toegang tot de laatste versies van Citrix-producten in het programma en betalen slechts het effectieve eindgebruik van de afgelopen maand. Citrix C3 bevat ook Citrix NetScaler VPX, de virtuele appliance versie van Citrix NetScaler. Tenslotte zal XenServer, één van de belangrijkste onderdelen van Citrix C3, worden verrijkt met een virtuele switch. Dit maakt een veilig, publiek en multi-gebruik van cloud mogelijk.

Voor het volledige persbericht:
http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1690241

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS) is de toonaangevende aanbieder van virtualisatie-, networking- en software as a service-technologie voor meer dan 230.000 organisaties wereldwijd. De productfamilies Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) en Citrix Online Services vereenvoudigen het computergebruik van miljoenen gebruikers aanzienlijk. Dit doordat applicaties als een on-demand service worden geleverd aan alle gebruikers, onafhankelijk van locatie of apparaat. Tot de klanten van Citrix behoren de grootste internetbedrijven ter wereld, 99% van de bedrijven uit de Fortune Global 500, evenals honderdduizenden midden- en kleinbedrijven en prosumers. Citrix heeft meer dan 10.000 partners in meer dan 100 landen. Citrix werd opgericht in 1989, de jaaromzet over 2008 bedroeg 1,6 miljard Amerikaanse dollar.

Voor meer persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Citrix-Systems/Citrix-receiver-voor-iPhone-en-iPod-beschikbaar-via-Apple-App-Store/n/4339 of contact opnemen met:

Freek Janssen
Tel: +31 (0)40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: Nienke.Schipper@eu.citrix.com
http://www.citrix.nl

Ondersteunend materiaal kunt u vinden op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Citrix-Systems/Citrix-receiver-voor-iPhone-en-iPod-beschikbaar-via-Apple-App-Store/n/4339