Ingezonden persbericht


Sitebezoeker 'krabt' 1.000 euro voor psoriasis
Leeuwardense helpt Psoriasis Vereniging Nederland met betere voorlichting

-Rijswijk, 7 mei 2009 - Vandaag heeft Kitty Boumans uit Leeuwarden op de website www.krabactie.nl tot haar verrassing 1.000 euro bijgedragen aan de Psoriasis Vereniging Nederland (PVN). Op deze site kunnen bezoekers gratis één van de drie vakjes openkrabben, waarachter een wisselend donatiebedrag schuilgaat. Het totaalbedrag van alle 'krabbers' zal farmaceutisch bedrijf Wyeth, producent van een TNF-alfa blokker voor de behandeling van psoriasis, aan het einde van de campagne aan de PVN doneren. Doel is aandacht te vragen voor deze chronische huidziekte en geld bijeen te brengen om de voorlichting over psoriasis aan patiënten en hun omgeving te verbeteren.

De bedragen onder de 'krabvakjes' op www.krabactie.nl variëren in grootte. Kitty Boumans krabde tot haar verbazing maar liefst 1.000 euro en bracht daarmee de tussenstand op ruim 7.700 euro. Boumans: "Via een berichtje op de psoriasis-Hyves kwam ik op de krabsite terecht. Ik heb zelf psoriasis en ik ben blij dat ik dit doel kan steunen, want er is nog veel voorlichting over psoriasis nodig. Teveel mensen denken nog dat de ziekte vies of besmettelijk is. En niets is minder waar. Daarom heb ik enthousiast meegekrabt. En dan meteen ook 1.000 euro! Daar zal de patiëntenvereniging vast blij mee zijn."

Psoriasis
Psoriasis is een chronische huidziekte, waar in Nederland zo'n 340.000 mensen last van hebben. De ziekte kan op elke leeftijd beginnen, maar vaak is dat in de puberteit. Psoriasis is niet besmettelijk, is deels erfelijk bepaald en is niet te genezen. Wel zijn er tegenwoordig veel goede behandelmethoden om de ziekte minder heftig te maken.

Psoriasis Vereniging Nederland
De PVN behartigt de belangen van mensen met psoriasis. De PVN geeft voorlichting en bevordert lotgenotencontact. De PVN telt bijna 5.000 leden en viert dit jaar haar 10-jarig jubileum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Publiciteit Krabactie
Hinfelaar PR, Marnix-H. Simonis
T: 035 - 54 31 535 E: marnix@hinfelaarpr.nl

Psoriasis Vereniging Nederland

Ria Bloemberg-Lubbers, Manager Relatiebeheer
T: 06 - 407 27 949 E: ria.bloemberglubbers@tiscali.nl