Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - politiebegeleiding herdenkingsbijeenkomst | |


De politie Noord- en Oost-Gelderland zet een groot aantal politieagenten in om de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van Koninginnedag te begeleiden. Voor genodigden vindt er vrijdag 8 mei een besloten herdenking in schouwburg Orpheus in Apeldoorn plaats. Op het Martkplein kunnen belangstellenden de herdenkings-bijeenkomst live op grote schermen volgen.
Uitgangspunt voor de begeleiding van de herdenkingsbijeenkomst is dat de politie ervoor wil zorgen, dat er een waardige herdenking kan plaatsvinden, waarbij maximaal zorg wordt besteed aan de veiligheid van genodigden en publiek.
In dat kader is een aantal verkeersmaatregelen getroffen die op de website van de gemeente Apeldoorn (www.apeldoorn.nl) te lezen zijn. Omwonenden van de schouwburg worden per brief door de gemeente geïnformeerd. Zo is er bijvoorbeeld een wegafsluiting rondom schouwburg Orpheus en een voertuigenverbod in een kleinere straal. Binnen de zone waar het voertuigenverbod geldt, is een wegsleepregeling van kracht. Ook krijgt de politie door een ingestelde noodverordening de bevoegdheid tot preventieve fouillering en het doorzoeken van auto's.
De politie en de gemeente vragen begrip voor de genomen maatregelen.
Einde bericht


-----------------------

(





(

---- --