Gemeente Delfzijl

Landelijke wedstrijden jeugdbrandweer in Delfzijl

Op 9 mei 2009 worden er in Delfzijl op twee locaties kwalificatiewedstrijden gehouden voor de strijd om de landelijke titel jeugdbrandweerkorps van het jaar. Hieraan doen landelijk 144 korpsen mee. In Delfzijl zullen 24 korpsen met elkaar de strijd aangaan. Zij strijden eerst om een plek in de halve finale. De nummers een tot en met drie gaan vervolgens door naar de finale. De finale vindt na de zomer plaats.

Elk jaar organiseert de Stichting Jeugdbrandweer Nederland landelijke wedstrijden voor de jeugdbrandweer. Het is tien jaar geleden dat er wedstrijden in Delfzijl zijn gehouden. De opzet van de wedstrijd is dat de brandweerkorpsen een in scène gezet incident bestrijden, waarbij punten worden gescoord op techniek, tactiek en tijd. Er worden verschillende leeftijdscategorieën onderscheiden. De winnaars mogen een jaar de titel van landskampioen dragen.

De gemeente Delfzijl stelt 4000 euro beschikbaar voor de kwalificatiewedstrijden. Vanuit het brandweerkorps Delfzijl (onderdeel van Brandweer Rayon Noord) helpen zestig vrijwilligers bij de uitvoering van de kwalificatiewedstrijden. Het is nog niet bekend op welke locaties de wedstrijden worden gehouden.