Gemeente Wassenaar

Doe mee aan de millenniummanifestatie op 9 mei a.s.

Met als motto Wereldwijd: een (h)eerlijke toekomst organiseert het Platform Wassenaar Wereldwijd op 9 mei 2009 - in samenwerking met de Millenniumstuurgroep van de gemeente Wassenaar -

een Millenniumevenement op en rond het Evenementenplein Langstraat/Van Hogendorpstraat. Iedereen die zich in Wassenaar bezig houdt met (projecten op het gebied van) ontwikkelingssamenwerking en een duurzame samenleving kan meedoen.
Het is de bedoeling die dag - World Fair Trade Day - aandacht te vragen van het Wassenaarse publiek voor de Millenniumdoelen. In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen internationale afspraken gemaakt: vóór 2015 moeten armoede, ziekte en honger ver teruggedrongen zijn. Dit is vertaald in acht concrete doelen: de Millenniumdoelen. Ook de gemeente Wassenaar wil zich hiervoor als Millenniumgemeente inzetten onder meer door het ondersteunen van allerlei burgerinitiatieven. Op 9 mei wordt met name de focus gericht op de doelen die de Millenniumstuurgroep Wassenaar prioriteit heeft gegeven te weten: alle kinderen naar school; aandacht voor een duurzame samenleving (hier en ginds) en aandacht voor eerlijke handel. Het programma van die dag bevat verschillende onderdelen: op een centraal podium is een doorlopend programma van muziek, presentaties, (dans)demonstraties, interviews enzovoort; Wassenaarse organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking presenteren in kramen rondom het centrale podium hun projecten en winkeliers promoten hun fairtrade en/of biologische producten in hun etalages. Kortom: de organisatie wil op een ludieke manier laten zien hoe Wassenaar werkt aan een (h)eerlijke toekomst.

Meedoen
Het Platform Wassenaar Wereldwijd, een informeel overleg van een aantal Wassenaarse organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, houdt om de paar jaar een gezamenlijk evenement. Het Platform wil graag ook andere (Wassenaarse) projecten en organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en een duurzame toekomst in de gelegenheid stellen het Wassenaarse publiek kennis te laten maken met hun activiteiten en eventueel vrijwilligers en sponsors te werven door hen een kraam aan te bieden op de manifestatie van 9 mei. Wilt u op 9 mei meedoen aan de Manifestatie en gebruik maken van een kraam of een presentatie verzorgen op het podium? Neem dan uiterlijk 24 maart a.s contact op met Tini van der Heiden, bij voorkeur per E-mail: theiden@ziggo.nl of telefonisch 070-5116107 (ook voor meer informatie). Vermeldt in uw E-mail de naam en het doel van uw project, de relatie met de millenniumdoelen, wat u wilt presenteren en of u gebruik wilt maken van het podium. Het Platform Wassenaar Wereldwijd behoudt zich het recht voor organisaties die niet voldoen aan de Millenniumdoelstellingen en/of andere initiatieven belemmeren, te weigeren.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl