Gemeente Enschede

Eerste fittestdag Twekkelerveld

Op zaterdag 9 mei vindt in het gebouw van het ROC van Twente, Hengelosestraat 381, de eerste fittest van Twekkelerveld plaats. De fittest wordt gratis aangeboden door de stichting FC Twente, scoren in de wijk en de gemeente Enschede in samenwerking met betrokken partners. Bewoners uit de buurten Rigtersbleek, Tubantia, Plein West Indië en 't Zwik, in de leeftijdscategorie van 18-65 jaar zijn deze week via een persoonlijke brief uitgenodigd. Mensen uit de andere buurten van Twekkelerveld worden in oktober uitgenodigd. Tijdens deze fittest zullen er ook voor 65-plussers activiteiten opgezet.

Deelnemers worden voorafgaand aan de test gevraagd om vragenlijsten over hun leefstijl in te vullen. Op 9 mei, op verschillende tijdstippen gaan de deelnemers negen verschillende stations langs en er wordt onder meer getest op lengte, gewicht, bloeddruk, uithoudingsvermogen en lenigheid. Wanneer de deelnemers de verschillende teststations afgelegd hebben, krijgen ze een persoonlijk advies over het aanpassen of juist het in stand houden van hun leefstijl. Dit advies wordt gegeven door fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Twekkelerveld. Tijdens de dag zullen er ook voedingsdeskundigen aanwezig zijn die de Twekkelervelders adviseren over hun voedingspatroon.

Samen met de uitnodigingsbrieven ontvangen de Twekkelervelders een flyer. Hierop staat inhoudelijke informatie over de fittest, en er wordt gevraagd naar suggesties om nieuwe sport- en beweegactiviteiten in Twekkelerveld op te zetten. Het is zowel voor de bewoners zelf als voor de gemeente van belang dat deze flyer wordt ingevuld. Tijdens de dag zal er een folder worden uitgedeeld aan de bewoners. Hierop staan de sport- en beweegactiviteiten die op dit moment worden georganiseerd in Twekkelerveld.

Bewoners uit het geselecteerde gebied zijn dus inmiddels persoonlijk uitgenodigd voor deelname aan de test. Opgave kan nog tot en met 22 april via het aanmeldingsformulier of door een e-mail te sturen naar Joost Kock: j.kock@enschede.nl
Aanmeldformulieren kunt u ook ophalen en inleveren bij het Gezondheidscentrum Twekkelerveld, Maanstraat 130.

Geplaatst: 15 april 2009.


15 april 2009