Deltafestival op 9 mei a.s. in Theater De Regentes te Den Haag

17/04/2009 15:20

Europees Parlement Den Haag

Persbericht - Delta Festival

Hoe zou de wereld eruitzien als M.C. Escher in de 21e eeuw muziek zou produceren in een rockband? Of als Lewis Caroll ontwerper was van industriële robots? Op zaterdag 9 mei, de Dag van Europa, beantwoordt het Delta Festival deze vragen met een bijna surrealistische programmering. Muziek van 100% Europese acts, theater-voorstellingen, live art, cabaret en robot-installaties dagen de bezoeker uit buiten zijn referentiekaders te treden. De hoofdacts zijn 65daysofstatic(UK), bekend als succesvol voorprogramma van The Cure, NiCad(NL), winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland en Gravious(UK), het nieuwste boegbeeld van de Engelse dubstep scène.

Het Delta Festival wordt geopend door de Haagse wethouder van Cultuur en Financiën,

Marieke Bolle, tijdens een cabaretvoorstelling van The Big MO. Het Delta Festival vindt plaats in Theater De Regentes en presenteert een hoogwaardig en gevarieerd programma. Met workshops kunnen bezoeker experimenteren met synthesizers en elektronische muziek. Voor het stimuleren van jong talent organiseert Stichting Langweiligkeit de Freakpodium contest, waarmee bands een kans krijgen om op het Delta Festival te spelen. Met de unieke ambiance van de locatie en de eigenzinnige programmering belooft het een bijzonder festival te worden. Het Delta Festival wordt georganiseerd in samenwerking met Theater De Regentes. Met het Delta Festival gaat deze gevestigde cultuurinstelling een ambitieuze samenwerking aan met de Haagse underground scene van Stichting Langweiligkeit. Het Delta Festival vindt plaats op de Dag van Europa. Met de aankomende Europese Verkiezingen in juni, kunnen bezoekers een Climate? kleurplaat downloaden en daarmee kans maken op een limo ride naar het Delta Festival. Meer informatie staat op: www.deltafestival.eu.

Early Bird tickets: euro12,50 (tot 20 april)

Voorverkoop: euro18,50 en aan de deur: euro20,-

Tickets: www.deltafestival.eu/tickets

Freakpodium contest: www.freakpodium.com

Datum, tijd: zaterdag 9 mei, 18.00-03.00.

Locatie: Theater De Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag - www.deregentes.nl

Het Delta Festival wordt georganiseerd door Stichting Langweiligkeit i.s.m. Theater De Regentes.

Line-up: 65daysofstatic(UK), NiCad(NL), Gravious(UK), Santa Cruz(NL), IO Monada Stanca(IT), YobKiss(NL), Rät?(NL), Psy'Aviah(BE), Winston(DE), Jaques de la Disque(NL), Rostislav(BE), Hipsick(NL), The Big MO (NL), Dode Hond Theater(NL), Gaya Seraphine(NL), Numtek(NL), Urkom(NL), DJ Wreedvaag(NL), Postback(NL), Plasmarella(DK), Jorick.TV(NL), Zeebelt(NL), Eyekino(NL), CXC/BMEN vs SupahPat(NL), Freakpodium talent(EU) and Day of Europe(EU).

Elektrosessie: Noise workshop. Presentation by Rene Bom.

Op 9 mei wordt de Dag van Europa gevierd. Op deze dag wordt herdacht dat op 9 mei 1950 de Franse minister Robert Schuman een verklaring uitgaf die het begin bleek van het proces dat leidde tot de oprichting van de Europese Unie.