Timmermans spreekt zich in Deventer uit over wereldwijde crisis

29/04/2009 15:38

Booij, Klusman en Van Bruggen

De 27 uur van Europa reist op 8 en 9 mei non-stop door Nederland

Op zaterdagmiddag 9 mei brengt staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) een bezoek aan de markt in Deventer. Daar houdt hij in de Openbare Bibliotheek een toespraak over de wereldwijde financiële crisis en de rol die Europa hierin kan spelen. Het bezoek van Timmermans maakt deel uit van de 27 uur van Europa, een 27 uur durende tocht door Nederland waarin de staatssecretaris in gesprek gaat met bekende en onbekende Nederlanders over de betekenis van Europa voor Nederland

Programma Deventer

Staatssecretaris Timmermans komt om 13.50 uur aan op de Brink. Hij zal kort op deze historische plek in hartje Deventer verblijven om vervolgens naar de Openbare Bibliotheek te gaan (adres: Brink 70). Daar spreekt hij over de wereldwijde financiële crisis. Hij zal vooral ingaan op de rol die Europa kan spelen in de crisis. Daarnaast presenteert VODW Marketing een onderzoek over de kansen die Nederlandse ondernemers zien in de crisis. René Repko, directeur marketing van de Hema, vertelt over zaken doen in Europa en de opening van Hema filialen in Duitsland en Frankrijk. Om 14.50 uur vertrekt Timmermans richting Zeewolde.

De 27 uur van Europa

De 27 uur van Europa trekt op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 27 uur lang, non-stop door Nederland. De tocht start vrijdagavond om 23.00 uur in Amsterdam in de uitzending van Pauw & Witteman en eindigt zaterdagnacht om 2.00 uur in Groningen. Europa vormt het middelpunt van deze reis door Nederland.

Op elke locatie staat een ander thema centraal: van klimaat en sport tot economie en identiteit, van wetenschap en cultuur tot transport en media. Timmermans speecht, debatteert, treedt op, gaat in gesprek, observeert en blogt. De bustocht doet de volgende plaatsen aan: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Middelburg, Hazeldonk, Venlo, Nijmegen, Deventer, Zeewolde, Warns, Assen en Groningen. De 27 uur van Europa vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Europadag op 9 mei.

Sprekers

Voor de 27 uur van Europa zijn bijzondere gastsprekers en artiesten uitgenodigd. Denk hierbij aan Jos Vaessen (directeur Stichting Vuelta 2009), Waldemar Torenstra (acteur), de pan-Europese band Mala Vita, de Europese lijsttrekkers, Martin Koolhoven (filmmaker), Vincent Icke (wetenschapper), André Rouvoet (minister van Jeugd en Gezin), Ronald Plasterk (minister van OCW), Kader Abdolah (schrijver), Frank Westerman (journalist), rockbands Moke en Voicst, Andrew Makkinga (presentator), Leon Verdonschot (journalist), burgemeesters, Jan Smeets (directeur Pinkpop) en vele anderen.

Frans Timmermans

De staatssecretaris is gastheer van de 27 uur van Europa. Hij zal op alle 12 locaties acte de presence geven. In Warns, Deventer en Venlo geeft Timmermans een keynote speech over respectievelijk Europese identiteit, de Europese economie en Europese samenwerking.

Live

De 27 uur van Europa is live te volgen op www.de27uurvaneuropa.nl.





http://www.de27uurvaneuropa.nl