Project Gemeente Westland

volgend weekend opening strandseizoen 'in het zonnetje Westland zet volgend weekend opening strandseizoen 'in het zonnetje Publicatiedatum: 29-04-2009

Weer of geen weer, zaterdag 9 mei is er veel te beleven op het strand Op zaterdag 9 mei zal op de stranden van Ter Heijde en Vlugtenburg (bij 's-Gravenzande) de opening van het strandseizoen 2009 van de gemeente Westland plaatsvinden. Thema deze dag is 'Ontspanning en energie, in welk licht er op deze dag tal van sport- en culturele activiteiten op het strand zullen plaatsvinden.

De strandopening zal om 12:00 uur plaatsvinden door Wethouder Arne Weverling en dansschool Dance Expression uit Wateringen, met een zomers optreden op Slag Vlugtenburg ('s-Gravenzande).

Powerkiten en discgolven

Met een aantrekkelijk pakket van activiteiten is het de bedoeling om aan de Opening Strandseizoen Westland 2009 meer beleving te geven. Naast ontspanning en recreatie, willen de organiserende partijen door middel van sportieve en/of culturele activiteiten een breed publiek bereiken. Zo wordt er onder het thema 'Ontspanning en energie' een workshop `Zandkastelen bouwen' georganiseerd en jongeren kunnen aan de slag met graffiti. Daarnaast zijn er verschillende sportactiviteiten, zoals powerkiten, golfsurfen, frisbeeën, discgolven etc.

Openluchtbioscoop met Mamma Mia

Op 9 mei zal het publiek energiek bezig zijn, maar er is zeker ook ruimte voor ontspanning. Zo vindt men op Strand Vlugtenburg een gratis toegankelijke openluchtbioscoop met een scherm van 10 bij 6 meter. 's Middags wordt er een leuke kinderfilm vertoond, en 's avonds kan men genieten van de familiefilm Mamma Mia. Ter plekke zullen er verder verschillende organisaties aanwezig zijn, die op een podium tal van activiteiten voor hun rekening zullen nemen, waaronder een discussieprogramma over klimaat, zee en duinen.

Workshops

Zelf in actie komen kan tijdens één van de vele workshops. Zo is er een gratis workshop streetdance (13:00 - 13:30uur) en een workshop vlieger maken (14:00 - 15:00 uur) op het strand van Vlugtenburg. Op Ter Heijde kunt u terecht voor een workshop zandkastelen bouwen (14:00
- 15:30 uur), en workshop graffiti-tekening maken (14:00 - 17:00 uur).

Wilt u een workshop deelnemen, vergeet dan niet u vooraf in te schrijven door een e-mail te sturen naar info@cultureleraadmonster.nl met hierin uw naam, adres en telefoonnummer en eventueel het aantal personen waarop uw inschrijving betrekking heeft, in het geval u een workshop wilt volgen samen met familie of vrienden.

Maak voor de workshops zandkastelen bouwen, graffiti-tekening en workshop vlieger EUR 5,00 per persoon over op bankrekeningnummer 32 32 50 483 t.n.v. Culturele Raad Monster te Monster. Wanneer het geld is ontvangen, krijgt u een bevestiging van deelname per email.

Meer informatie

Voor het programma van alle activiteiten van de Opening Strandseizoen Westland kunt u kijken op www.cultureleraadmonster.nl. Voor alle activiteiten kunt u zich opgeven via info@cultureleraadmonster.nl

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Westland, Culturele Raad Monster, Rabobank Westland, VSB Fonds Westland, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Delfland en Projectbureau Delflandse Kust en vele anderen.