Gemeente IJsselstein


VVV IJsselstein presenteert de molenfietsdag

Datum: maandag 4 mei 2009
VVV IJsselstein organiseert in samenwerking met Korenmolen De Windotter, op zaterdag 9 mei, de molenfietsdag in IJsselstein en omgeving. Deze bijzondere fietstocht vindt plaats in het kader van Meimaand Fietsmaand en de Nationale Molen- en Gemalendag.
Start 9.30 uur bij VVV kantoor
De fietsroute start vanaf 09.30 uur in het historische hart van IJsselstein, bij het VVV-kantoor. Daar krijgen deelnemers een verrassingsrugzak die o.a. de fietsroute "Pontje op, Pontje af" bevat. De inhoud van de rugzak is gesponsord door PLUS J. Schimmel.

Molenfietstocht
De molenfietsdag leidt de fietsers gedurende een 40 kilometer lange tocht langs diverse molens in de omgeving van IJsselstein. Bij alle molens zijn specialisten aanwezig om meer te vertellen over de werking van de molens.

Korenmolen De Windotter
Ook bij Korenmolen De Windotter kan een tussenstop worden gemaakt. De molenaar geeft deze hele dag demonstraties malen en verzorgt tevens rondleidingen. In de molenwinkel kan vers brood worden geproefd. Deelnemers aan de fietsdag ontvangen daarnaast een broodje voor onderweg. Alle activiteiten bij De Windotter zijn gratis.

De molenfietsdag is een unieke gelegenheid om het cultureel erfgoed te ontdekken en daarnaast schoonheid van de natuur te bewonderen. Reserveren
Reserveren voor de fietstocht is niet noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich vanaf 09.30 uur melden bij VVV IJsselstein. Hier eindigt de route ook weer.
Deelname aan de fietstocht bedraagt EUR 1,- per persoon. De fietsroute "Pontje op, Pontje af" blijft ook na 9 mei te koop bij het VVV voor slechts EUR 1,50.

Meer informatie
Voor meer informatie over de molenfietsdag kunt u contact opnemen met VVV IJsselstein. Te bereiken per telefoon (030) 236 00 60 of per e-mail.