IVN Nederland




Activiteitenseizoen Nationaal Park Oosterschelde van start!

Afgelopen weekend startte het activiteitenseizoen van Nationaal Park Oosterschelde van start. De komende maanden kunt u veel ondernemen: van strandjutten met kinderen onder leiding van een gids, snorkelen met een marien bioloog, een laarzentocht maken over slikken, fietsen en vogelen langs de zuidkust van Schouwen, een bezoek brengen aan een mosselkwekerij of vismijn tot het maken van een heuse natuurvaartocht. Voor jong en oud is er van alles te doen!

Tip: onderwaterwandeling op 9 mei
Veilig op het droge blijven en toch onder water kijken? Dat kan! Onder leiding van een gids wandelen deelnemers langs de vloedlijn waar duikers speciale aquaria hebben ingericht met veel soorten wier, anemonen, zeeslakken en andere wonderlijke dieren. De eerste wandeling vindt plaats op 9 mei om 14.00 uur bij het startpunt Natuurexcursies op de parkeerplaats van Delta-park Neeltje Jans.

Gastheren van de Oosterschelde
Nationaal park Oosterschelde is groot. En er is veel te zien en te doen. In het park kun je op 24 adressen terecht voor informatie. Deze gastheren van de Oosterschelde weten wat er waar en wanneer te doen is. Zij adviseren graag over geschikte wandelroutes, mooie fietstochten, of de beste plekken om vogels te kijken. Uiteraard kun je ook terecht voor een lekker bakje koffie, een lunch of diner, een (vaar)tocht of overnachting.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en de gastheren op www.npoosterschelde.nl!

IVN & Nationale Parken
IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. In opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzorgt IVN de voorlichting, educatie en communicatie in de Nationale Parken van Nederland. Lees verder voor meer informatie >>>