Gemeente Putten

Wethouder Siksma start campagne `Met belgerinkel naar de winkel'

Op zaterdag 9 mei 2009 start in 21 gemeenten de campagne `Met belgerinkel naar de winkel'.
Belgerinkel De gemeente Putten doet mee met deze campagne, omdat zij haar inwoners wil stimuleren om boodschappen op de fiets te doen in plaats van met de auto. Ruim vijftig winkels in Putten doen mee met de campagne.

Zaterdag 9 mei 2009 is de startmanifestatie van de campagne in Putten. Gedurende de ochtend worden éénwielerdemonstraties gegeven en kan het winkelend publiek zelf oefenen op een éénwieler. Er worden spaarkaarten uitgedeeld en bezoekers kunnen gebruik maken van een riksja om gemakkelijk van de ene naar de andere winkel te komen. Degenen die zaterdag al op de fiets zijn, krijgen bovendien een lot, waarmee zij direct kans maken op de eerste fiets. Om 11.15 uur zal wethouder B. Siksma de campagne officieel starten met de verloting van de eerste hoofdprijs. De demonstraties en de verloting zullen plaatsvinden op het plein naast Van Ganswijk Mode, op de kruising van de Dorpsstraat en de Kerkstraat.

De campagne duurt zeven weken, van 9 mei tot 27 juni 2009. Als inwoners of bezoekers van het winkelcentrum tijdens de campagneperiode bij een van de deelnemende winkels boodschappen doen, ontvangen zij een stempel op de campagnespaarkaart. Deze spaarkaarten zijn bij deze winkels verkrijgbaar. Op de spaarkaarten kunnen deelnemers ook suggesties doen voor een fietsvriendelijker gemeente. De deelnemende winkels zijn herkenbaar aan de speciale campagneposter op het raam.

Een volle spaarkaart met 10 stempels kan worden ingeleverd in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkels. Na afloop van de campagne worden de prijswinnaars getrokken uit alle ingeleverde spaarkaarten. Bijna alle deelnemende winkels hebben prijzen ter beschikking gesteld, zoals picknickmanden, fietstassen en waardebonnen. Als hoofdprijzen zijn er vier nieuwe fietsen ter beschikking gesteld door vier fietsenwinkels in Putten: Profile Bike Centre Erik, Kleijer Tweewielers, Geurts Tweewielers en Fietscentrum Putten.

Iedereen die aan de campagne deelneemt, wint! Natuurlijk zijn er de te winnen prijzen, maar fietsen is ook goed voor conditie en de gezondheid. Door de fietsen aan de rand van het centrum in de fietsrekken te parkeren, wordt het centrum ook een stuk bereikbaarder en veiliger. Ook het milieu wint, want meer fietsen in plaats van autorijden zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen, energiebesparing, minder ruimtebeslag en minder geluidshinder.

Meer informatie
Meer informatie over de campagne, een overzicht van alle deelnemende winkels en alle beschikbare prijzen is na te lezen op http://www.belgerinkel.nl/.

---