Gemeente Bergambacht


nr. 8, woensdag 6 mei 2009

Hoogheemraadschap zet de deuren open voor publiek

---

Op zaterdag 9 mei zet het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag de deuren open van diversen gemalen, zuiveringen en locaties. Ook kunnen geĂŻnteresseerden een bezoek brengen aan de molens. Op die dag krijgen bezoekers de gelegenheid met eigen ogen te zien wat het waterschap doet om de voeten droog te houden in ons laaggelegen land.

In het gebied van Schieland en de Krimpenerwaard zijn op 9 mei de volgende locaties van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend:

Gemalen:


- Gemaal De Kooi, Rottekade 1a in Bergschenhoek


- Gemaal Krimpenerwaard, Lekdijk-West 137 in Bergambacht


- Gemaal en Loods Zuidplas, Kanaaldijk 29 in Waddinxveen

Zuiveringen:


- Awzi Kortenoord, Nieuwerkerk a.d. IJssel
- Awzi Kralingseveer, Rivium Promonade 27 in Capelle


- Awzi De Groote Zaag, Zaag 8 in Krimpen a.d. IJssel

De volgende molens draaien:


- Haastrechtse Molen, Provinciale weg 64 in Gouda, open voor bezoekers


- Prinsenmolen, Prinsemolenpad 72 in Rotterdam, open voor bezoekers


- Eendrachtsmolen, Rottekade 1 in Zevenhuizen

Locatie Zuidbroek, Zuidbroekse Opweg 28 in Berkenwoude: Hier kan men zien wat HHSK doet aan het onderhoud van gladheidsbestrijding op onze wegen en fietspaden.

Bij de gemalen en zuiveringen worden rondleidingen, presentaties en demonstraties gegeven en wordt de werking van noodpompen uitgelegd. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd, waarbij een Droppie water knuffel te winnen is. Ook is er op de verschillende locaties een gratis ijsje of popcorn te krijgen. Bij de gemalen Zuidplas en Krimpenerwaard geven medewerkers van de provincie toelichting op de muskusrattenbestrijding. Tevens zijn bij de locaties fietsroutes verkrijgbaar van de Rotte en de Zuidplas.