Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Week van het Huisdier: Samen Gezond!

9 t/m 17 mei

Tijdens de Week van het Huisdier van 9 tot en met 17 mei 2009 brengen allerlei partijen uit de huisdierenbranche het thema Samen Gezond onder de aandacht. Want gelukkig kan men zelf heel veel doen om samen met het huisdier gezond te blijven.

Nederland is een huisdierrijk land: 55% van alle gezinnen heeft een huisdier. Voor veel mensen is een huisdier een deel van het gezin. Wist u dat mensen met een huisdier minder vaak bij de huisarts komen? Het hebben van een huisdier is dus niet alleen erg leuk, maar meestal ook nog eens goed voor de gezondheid. Natuurlijk willen huisdiereigenaren graag samen met hun dier oud worden. Het LICG zet in de Week van het Huisdier verschillende aandachtspunten daarvoor op een rijtje.Samen Gezond betekent bijvoorbeeld dat u erop let dat u geen ziekte krijgt van uw dier, of dat jullie samen niet te dik worden. Het betekent ook dat u weet wat u kunt doen als u allergisch voor uw huisdier blijkt te zijn, of als uw dier een ongelukje heeft gehad. En omdat iedereen graag samen met zijn dier gezond wil blijven, is het dus hoog tijd om hierover eens wat meer informatie aan te bieden.

De Week van het Huisdier wordt ieder jaar georganiseerd om nog eens extra onder de aandacht te brengen dat mensen op een verantwoordelijke manier met hun huisdier om moeten gaan. Hieraan doen allerlei partijen mee, zoals bijvoorbeeld dierenartspraktijken, dierenspeciaalzaken, dierenasielen, kinderboerderijen en dierenpensions. Huisdierbezitters kunnen bij hen gratis een leuk boekje van Jan, Jans en de kinderen afhalen. Hierin kunnen (toekomstige) huisdierbezitters alles lezen over hoe zij en hun huisdier(en) samen gezond kunnen blijven. Bovendien staat er ook meer informatie in over de Week van het Huisdier wedstrijd, waarin gezocht wordt naar de gouden tip om samen gezond te blijven. Inzenders maken kans op één van de ingelijste cartoons van Jan, Jans en de kinderen.

Kinderboerderij de Kooi in IJsselmonde is enthousiast over dit initiatief omdat zij onderkennen hoe belangrijk de gezondheid van dieren is. Daarom is het boekje tijdens de week van het huisdier ook op de boerderij verkrijgbaar (let wel op: op=op).