Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Regionale bijeenkomst VPPG en Gemeentebelangen Voorst en Apeldoorn

De VPPG (Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen) en Gemeentebelangen Voorst en Apeldoorn organiseren een bijeenkomst voor lokale politieke partijen in de Provincie Gelderland en hun raadsleden. Deze regiobijeenkomst is op zaterdag 9 mei 2009 in Brasserie-Restaurant Korderijnk Stationsstraat 31 7391 EH Twello (tegenover NS Station). De inloop is tussen 10 uur en 10.30 uur.

Waarom een regionale bijeenkomst!
Het doel van deze samenkomst is tweeledig. In de eerste plaats informatie uitwisseling over regionale en plaatselijke ontwikkelingen. Op de tweede plaats geïnformeerd te worden over besluiten die in Den Haag genomen worden en verstrekkende gevolgen hebben voor lokale partijen. Met name de Wet subsidiering politieke partijen (Wspp) die niet alleen in strijd is met de Grondwet maar ook de lokale politieke partijen in een nadelige positie brengt bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Politieke landelijke partijen frustreren democratische besluitvorming. Besluiten, wetten, benoemingen worden op Rijksniveau bedacht, vastgelegd en genomen. De grootste politieke stroming, namelijk de lokale partijen, worden daar niet bij betrokken. Dat is een ernstige aantasting van de democratische besluitvorming. Vicevoorzitter van de VPPG, Fons Zinken, doet een doekje open over het 'Haagse' verzet.

Onafhankelijke volksvertegenwoordigers als een grondrecht voor kiezers! Over een jaar op 3 maart 2010 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en lokale partijen spelen hier een steeds grotere rol. Landelijk gezien zijn de lokale partijen de grootste en wel op elke 4 raadsleden heeft er 1 zitting voor een lokale partij, dat is dus 25 % . Lokale partijen staan voor hun eigen omgeving en zijn niet gebonden aan een landelijke partij. Edo Hostman van Gemeentebelangen Voorst geeft alvast een voorzet.
---