Gemeente Wassenaar

9 mei Millenniumdag Wassenaar: 'Wereldwijd een (h)eerlijke toekomst'

Op zaterdag 9 mei laat Wassenaar op spectaculaire wijze zien dat ze Millenniumgemeente is. Met wereldmuziek, zang en dans, presentaties van ontwikkelingsprojecten, van innovatieve ontwikkelingen op milieugebied en van biologische en fairtrade producten toont de organisatie de bezoekers hoe simpel en leuk het werken aan een betere toekomst voor iedereen kan zijn.

Zelfs een chocoladefontein met Max Havelaar chocola ontbreekt niet en evenmin een (h)eerlijk Tony chocolonely ijsje.

Het is die dag namelijk ook World Fair Trade Day. In het hart van het winkelcentrum op en rond het Evenementenplein Langstraat/Van Hogendorpstraat zijn zo'n 20 stands te vinden waarin locale initiatieven hun projecten presenteren op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, duurzame samenleving en eerlijke handel.

Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt het winkelende publiek vanaf een centraal podium getrakteerd op een spetterend doorlopend programma van muziek, waaronder de beroemde jazzband van de American School of The Hague, leerlingen van het Adelbert college, het TrioJoviaal, een djembégroep en het koor The New Voices en op Salsa en Streetdance.

Met als motto: Maak je eigen moederdagcadeau, zijn er workshops voor het maken van knuffelstenen van zeepsteen, van fraaie kunstbloemen of sokpoppen van restmateriaal en voor het versieren van kaarsen.

Ook de winkeliers laten zich niet onbetuigd en tonen welke duurzame of fairtrade producten ze in hun assortiment hebben of hoe ze anderszins bijdragen aan het succes van deze dag. Deelnemende winkeliers doen ook mee aan een etalagewedstrijd en stellen hiervoor leuke prijzen beschikbaar. De organisatie is in handen van het Platform Wassenaar Wereldwijd met steun van de gemeente Wassenaar en van de Winkeliersvereniging Wassenaar. Voor iedereen is er wel iets te beleven en de organisatie verwacht dan ook een grote opkomst.

Klik hier voor een speciale oplage van de millenniumdoelenkrant.

PROGRAMMA Millenniumevenement

Datum : zaterdag 9 mei 2009
Plaats : Van Hogendorpstraat
Tijd : van 10.30 - 16.00 uur

PODIUM (Van Hogendorpstraat)

10.30 uur Chinese Leeuwendans: leerlingen van de Amerikaanse school (ASH) trekken met een klassieke `Lion Dance' door de Langstraat naar het `Millenniumplein' aan de Van Hogendorpstraat. 10.45 uur Tromgeroffel door de Djembégroep van de Amerikaanse school luidt het evenement in.
11.00 uur Openingshandeling door wethouder Mr. Pim van de Locht, tezamen met millenniumambassadeur Jac. Stienen en Hedwich Smits van Fairtradegemeente Goes.
11.15 uur Leerlingen van de ASH presenteren een Ierse dans en Indiase dans.
11.20 uur Spetterend optreden van de beroemde school jazzband van de Amerikaanse school.
12.00 uur Muziek door leerlingen van het Adelbert college, waaronder zang en vioolspel door Raw Bezaz.
13.00 uur Djembégroep + aansluitend Djembé workshop. 14.00 uur Salsa demonstratie door Bernardette en Lucio van dansschool Bailes Latino.
14.30 uur Zang door het koor The New Voices o.l.v. Emmy van der Wilk. 15.00 uur Demonstratie Streetdance door A-Style o.l.v. Annalee Duppen. 15.15 uur Vrolijke muziek door TrioViaal o.l.v. de bekende Wassenaar saxofonist Wouter Kiers.
15.50 uur Sluiting door wethouder Mr. Pim van de Locht. Presentator van de dag is Marjolijn van der Jagt van PR-bureau Van der Jagt. Tussen de optredens door zal zij de verschillende deelnemers interviewen.

WORKSHOPS

Maak zelf je Moederdagcadeau: tussen 11.30 en 15.30 uur zijn er verschillende workshops zoals knuffelstenen maken van zeepsteen, bloemen en sokpoppen maken en kaarsen versieren. Kosten 1 euro. Opgave tijdens het evenement bij de informatiestand of tevoren per E-mail: theiden@ziggo.nl

DEELNEMERS met informatiestands
Wereldwinkel, met o.a. Fairtrade chocoladefontein; Broeder Zon; Run for Rio; Amnesty International (Wassenaar/Voorschoten); Adelbert helpt Kenia, met o.a. schminken van kinderen; Kamma meisjesinternaat Papua Indonesië; American school of The Hague; Dutch Dental Care; Project CEO opvang straatkinderen in Tanzania; Rijnlands lyceum project Ghanasi; Vogelwerkgroep Meijendel; diverse deelnemers op het gebied van energie en duurzame ontwikkeling; Wassenaarse Reformwinkel en de Winkeliersvereniging.

ETALAGEWEDSTRIJD
Er zijn leuke prijzen te winnen met een etalagewedstrijd bij de deelnemende winkeliers. Zoek de letters en maak de zin af. Wedstrijdformulieren zijn verkrijgbaar bij de winkels en de centrale informatiestand. Aan het eind van de dag zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl